Прочитај ми чланак

Изборни штаб Двери испред кордона полиције, народ све више пристиже

0

kordon-policije-rik-dva

Покрет Двери обавештава медије и јавност да је центар Београда од 19 часова под пуном полицијском опсадом, међутим, Двери истичу да неће одустати од намере да испред кордона полиције организују свој Изборни штаб и Медија центар и ту сачекају резултате избора.

Кордони полиције и Жандармерије у пуној опреми направили су прстен око Пионирског парка, Градске Скупштине, преко Теразија до Београђанке; спречавају сваки прилаз згради РИК-а, а најближе што се може прићи је на више стотина метара удаљености, како тврде Двери.

Међутим, Двери неће одустати од намере да испред кордона организују свој Изборни штаб и Медија центар и ту сачекају резултате избора. Они позивају изнова све бираче Двери и све медије да дођу испред кордона и заједно са њима чекају саопштење РИК-а.

Препоручуу свима да долазе из правца Теразијске чесме и Хотела Москва ка Славији и РИК-у.

СА ЛИЦА МЕСТА

Данило Тврдишић скоји се налази испред кордона, за Србин.инфо тврди, да народ упркос забрани пристиже са свих страна. Прве резултате ће Двери саопштавати већ после пола девет.

Изборни штаб Двери биће и даље ипред полицијског кордона.

Обрадовић је једном од полицајаца у кордону рекао да намеравају да испред кордона успоставе медија центар из којег ће саопштавати разултате ванредних парламетнарних избора.Он је полицајцу рекао да Двери не желе да дозволе да их, како је нагласио, поново покраду и да намеравају да својим бирачима саопште резултате до којих су они дошли и да ће на улици остати све до проглашења званичних резултата избора.

“Људи долазе све више, јер желе да чују шта РИК има да каже, ако мисле да покраду поново, то није паметан потез, а ако буду поштени резултати ми немемо проблем да се разиђемо”, рекао је Обрадовић поличајцу. 

У саопштењу тог покрета се наводи да кордони полиције и Жандармерије спречавају сваки прилаз згради републичке скупштине, у којој заседа РИК.

Међутим, Двери неће одустати од намере да испред кордона организују свој Изборни штаб и Медија центар и ту сачекају резултате избора, наводи се у саопштењу.

Полиција је затворила улице за саобраћај од раскрснице код Хотела Москва, Андрићевог венца и код раскрснице Улице краља Милана и Кнеза Милоша.

Полицајци не дозвољавају пешацима пролазак поред зграде парламента, од угла Краља Милана и Драгослава Јовановића до угла Краља Милана и Кнеза Милоша и упућују их на околне улице.

Полицајци у опреми за разбијање демонстрација налазе се око Скупштине Србије, зграде Генералног секретарија председника Србије, познате и као зграда Председништва Србије, као и око Старог двора, односно Скупштине Београда.

На платоу испред градске скупштине распоређен је један одред Жандармерије.

(Агенције)