Прочитај ми чланак

Откривен тачан начин крађе српских избора!

0

На основу три дана проведена у РИК-у, представници Двери су дошли до несумњивих доказа о испланираној крађи гласова, истичући да то нису били спорадични случајеви, већ организована акција намештања изборних резултата.

Погледај снимак овде  где су тачно показани сви механизми изборне крађе у Србији 2012 године. Оптужбе су засноване на 90% прегледаних листића које су Дверима дати на увид у РИк-у!

Представници Двери још једном истичу да за њих нема 2. круга избора, да захтевају поништење избора на свим нивоима, а од опозиционих странка које су такође изнеле доказе о крађи гласова, да не верификују своје мандате у Скупштини Србије.

Без обзира на одлуку других опозиционих странака, Двери настављају своју борбу за доказивање истине, јер ово није борба за мандате, већ за будућу Србију која не сме почивати на лажима и крађи.

Извештај тима Двери за преглед бирачког материјала

Већ на малом узорку прегледаног бирачког материјала у Републичкој изборној комисији потврдило се све што смо претпостављали о огромној крађи на овим изборима. Наш тим који прегледа бирачки материјал је саботиран у нормалном раду: сатима се чека материјал, није дозвољено снимање ни фотографисање уочених неправилности, а сви ти докази на основу чега ћемо поднети кривичне пријаве против одговорних накнадно могу бити уклоњени или замењени као доказни материјал. Ево само неколико примера до којих смо до сада дошли.

Прегледом дела бирачког материјала из 10 општина са укупним узорком од 195 бирачких места установљено је да постоји веома основана сумња да је извршена озбиљна изборна крађа велих размера.

На основу увида у материјал разоткрили смо основну методу крађе избора који се заснивао на манипулацији бројем неважећих листића чији је број био неуобичајено велики. То се посебно види на појединим бирачким местима где је број неважећих листића био од 4.5% до чак 17%.

Установљено је да је велики број листића грађана који су гласали за Двери очигледно претворен у неважеће гласачке листиће.

Поред осталог установљено је да је то урађено и за не мали број гласачких листића листа:  СРС, СВМ, СНС, НОПО и осталих. Исто тако уочен је и велики број листића који су били исправни али за које се не може утврдити за коју је листу гласач иницијално гласао. Коначно на појединим бирачким местима уочен је статистички неуобичајено већи проценат незаокружених  гласачких листића који су убацивани на рачун избацивања листића Двери и осталих листа.

Основано сумњамо да се крало на бирачким местима где није омогућена контрола  и у општинским изборним комисијама где су се сливали резултати.

Сумња се да и се центар додатног штимовања налази у Службеном гласнику јер се тамо налази део бирачког материјала који  би требао да се налази искључиво у РИК-у  што се преседан у изборној пракси.

Поред осталих коришћене су и следеће технике на готово свим бирачким местима за која смо имали увид а за и које наводимо карактеристичне примере:

Потпуно регуларни листићи са заокруженим бројем 8 за Двери међу неважећим листићима. Пример бирачко место Ваљево 28.

Листићи где су заокружене Двери али онда на карактеристично идентичан начин – шарањем  претварани у неважеће. Пример бирачко место Књажевац 22.

Неважећи листићи код којих су поред Двери заокруживане још најчешће једна али и две па и три листе. Пример бирачко место Ваљево 58. Ове комбинације су се понављале и за СРС, СВМ, НОПО и сл. Занимљиво је да је на овај начин пронађен готово занемарљив број гласачких листића у којима поред других учествују и УРС, ДС и ЛДП.

Из ове групе наводимо посебну технику  код којих су поред  Двери заокруживане и листа изнад и листа испод тј. СПС и СВМ

Посебно је провидан случај са бирачког места Ваљево 16 у коме је листић за Двери заокружен Дверјанским симболом Богородице са Христом .  Накнадно су заокружене још три листе класичним начином заокруживања.

Неуобичајено много поништених гласачких листића на великом броју бирачких места је онај код којих су уредно заокружене све листе. Уочава се да сви овакви листићи за одређено бирачко место рађени истим стилом заокруживања. Пример Бирачко место Врачар 34.  На овај начин се најбоље крије чија је листа оштећена.  Напомињемо да смо уочили и праве поништене гласачке листиће и то  углавном брзо прецртане, дописане неком новом листом, написане уврдељивим садржајем или цртежом и сл. Тешко се може закључити да има много доконих незадовољних и неопредељних гласача који би редом заокруживали све листе.

Случај непопуњених белих гласачких листића међу неважећим:

На појединим бирачким местима уочен је неубичајено велики број празних гласачких листића  међу неважећим што асоцира да је корекција учињена тако што је убачен већи број празних а избачен идентичан број листића за Двери и  других изборних листа које су покрадене. На ован начин би се не би мењао број гласача који је гласао.

Као посебно карактеристичан случај је бирачко место ЉИГ –  10 у коме је скинут листић са бирачке кутије који је био излепљен селотејпом и као незаокружен стављен међу неважеће листиће.

Исто је карактеристично да је на појединим бирачким местима вероватно због мањка времена ова техника коришћена као једина или доминантна.

Бирачко место Сопот 11 где је од свих 9 неважећих листића свих  100 % неупотребљених листића.

Бирачко место Ваљево 40 од 10 неважећих листића 7 тј. 70% су непопуњени гласачки листићи.

Бирачко место Стара Пазова 17 где је од укупно 39 неважећа листића укупно 17 непопуњених што је око 39%

Бирачко место  Стара Пазова 12 где је од укупно 34 неважећа листића 12 непопуњених што је око 35%.

Карактеристични су и случајеви где је изузетно велики број сумњивих неважећих листића као на пример бирачко место Сопот 17 где је од укупно 28 неважећих гласача било 9 непопуњених и 10 очигледно поништених због Двери.