Прочитај ми чланак

ИЗБЛАМИРАО СЕ НИ КРИВ НИ ДУЖАН Помоћнику министра увалили украдену лимузину

0

Помоћнику српског министра правде Чедомиру Бацковићу словеначка полиција је приликом повратка из Италије одузела службени аутомобил „шкоду суперб”, јер је приликом рутинске контроле утврђено да је украден!

Како „Ало!” ексклузивно сазнаје, Бацковић је није имао појма о пореклу аутомобила који му је поверен на коришћење.

– Помоћник министарке правде Неле Кубуровић је на путу до Италије без проблема прошао кроз Хрватску и Словенију. У повратку из Италије зауставила га је словеначка полиција приликом рутинске контроле и затражила документа на проверу. Бацковић је уредно показао возачке исправе и пасош, али су полицајци изненада инсистирали да детаљној провери возила. Испоставило се да је аутомобил украден у иностранству, због чега му је одмах одузет. Полицајци су му објаснили да је „шкода” украдена највероватније у Немачкој или у Француској, али да ће им требати више времена да утврде како је доспела у Србију – наводи наш извор упознат са овим случајем.

Чедомир Бацковић, према речима нашег саговорника, није имао личних непријатности и после свега се без проблема вратио у Београд.Министарство:

„Шкода” има чисте папире

Министарство правде Србије јуче је потврдило за „Ало!” да је „шкода суперб” одузета Бацковићу у Словенији, али да су њени папири потпуно чисти.

– Возило је 2014. године било трајно одузето правоснажном одлуком Другог основног суда у Београду. Међутим, решењем Владе од 2015. године аутомобил је дат Министарству правде на коришћење – кажу у Министарству правде.

– Бацковић је одмах позвао амбасаду Србије у Словенији и од њих затражио помоћ. Одмах му је послат возач, који га је без икаквих перипетија вратио у Београд. Очекује се да аутомобил буде враћен Влади Србије, јер је у нашој земљи прошао све неопходне провере и тек након тога дат на коришћење Министарству правде – објашњава наш извор.

Бацковић је 24. августа 2012. именован за помоћника министра правде. У саопштењу из Министарства тада је наведено да је именован у Сектор за европске интеграције и међународне пројекте. У том саопштењу било је наведено да је Бацковић након адвокатске каријере у Београду примљен у Адвокатску комору Калифорније.

Бацковић је седам година пре именовања за помоћника министра поднео захтев за упис у Адвокатску комору Војводине, али је одбијен, уз образложење „да није достојан” да обавља адвокатску професију због тога што је кривично осуђиван. Бацковић је то потврдио медијима, уз опаску да и данас мисли да је таква одлука била мотивисана „реликтима комунистичке прошлости”.

Он је 27. октобра 2004. осуђен на шест месеци затвора, условно на две године, пред Општинским судом у Сомбору, јер је 22. априла 2003, према наводима пресуде, био учесник туче у ресторану „Дубрава” у родном Сомбору. Тада је пивском флашом ударио у главу Ивана Парчетића, који је на њега насрнуо и одгризао му део уха. Бацковић се тада бранио да је Парчетића ударио у самоодбрани. Парчетић је осуђен на годину дана затвора, условно на три године. Пред судом се бранио да је био изазван и да га је Бацковић вређао повицима: „Сомборски усташо!”