Прочитај ми чланак

Из Голубинаца на колоквијум: Како је Вучић полагао испите

0

Председник Србије Александар Вучић похвалио се недавно својим индексом са Високе спортске школе, из ког се види да је у првом семестру положио четири испита, добио три десетке и једну деветку. Занимљиво је, међутим, што је Вучић на дан кад је полагао колоквијуме и испите успео да обиђе једно село у Срему, разговара са инвеститорима, учествује на видео конференцијама о “малом Шенгену” и Самиту Кине и 17 земаља Централне и Источне Европе.

Председник Србије готово свакодневно нас извештава о високом расту БДП, набавци вакцина и спровођењу имунизације, борби против криминала и мафије, а однедавно и о снимању филмова.


Своје пратиоце на друштвеним мрежама редовно обавештава и о полагању испита на Вишој тренерској школи, у коју је кренуо у јулу прошле године “у жељи да постане кошаркашки тренер”.

Јавност је тако информисао и о првом положеном испиту, 5. фебруара, када је добио десетку из предмета Социологија спорта, а недавно је својим пратиоцима на Инстаграму дао на увид и свој индекс, из кога се види када је све полагао испите и колоквијуме, које је оцене добио и колико је поена прикупио.

И очекивало се од председника Србије да као “најбољи студент права”, како је то својевремено рекао декан Правног факултета, и у Високој спортској школи добија највише оцене, али је ипак необично да у истом дану када обилази села у Срему, разговара са инвеститорима или учествује на међународним конференцијама на високом нивоу полаже испите и колоквијуме.

Тако је, на пример, испит из предмета Педагогија спорта полагао 9. фебруара, када је на позив кинеског председника Си Ђинпинга учествовао на видео самиту који организује Кина и 17 земаља Централне и источне Европе, о чему је такође известио своје пратиоце на Инстаграму. Како се може видети у његовом индексу, тог дана је на испиту у Високој спортској школи добио оцену 10.

Још необичнији пример је полагање колоквијума из предмета Педагогија спорта 23. децембра прошле године, на ком је прикупио 25 поена.

Баш тог дана медији су уживо преносили Вучићев обилазак пољопривредног газдинства Дејана Матића из Голубинаца у Срему.

Ту није био крај његовој посети. Он је након обиласка газдинства, разговарао са руководством компаније Јапан Тобако Интернешнл и произвођачима дувана који имају уговор са том компанијом, а поводом успешно завршене сезоне бербе дувана у 2020. години.

Председник Србије колоквијум је полагао и 9. новембра, такође из предмета Педагогија спорта, на ком је добио 25 поена, а у индексу је забалежено да је тог дана и из “активности” добио додатних 10 поена.

Међутим, истог дана Вучић је учествовао путем видео линка на конференцији Мали Шенген, а осим њега су на том догађају учествовали и премијери Албаније и Северне Македоније Еди Рама и Зоран Заев, као и председница Владе Србије Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар.

Медији су потом известили да је на тој конференцији потписан меморандум о разумевању и сарадњи у борби против ковида 19.

Нова.рс покушала је од Вучићеве саветнице за медије Сузане Васиљевић да сазна како је председни у таквим условима полагао испите и колоквијуме, али до објаве овог текста одговори нису стигли.

Вучић: Сваки испит сам полагао на Бановом брду, на факултету

На конференцији за медије, која је одржана у просторијама СНС након завршетка Председништва, председник те партије и шеф српске државе Александар Вучић се осврнуо и на питање како је успео поред бројних државних обавеза да стигне на полагање испита, наводећи да је сваки испит полагао у просторијама образовне установе коју похађа.

“Што се тиче мојих испита, сваки испит сам полагао на Бановом брду у Високој школи. Сваки пут сам одговарао дуго, чини ми се најдуже, а професоре питајте какав сам био. Једино ми је жао што нисам… Било ми је много тешко да научим анатомију, са њом сам се мучио, али сам скоро сваку кошчицу научио, све органе за варење, рад срца. Питајте професоре, па проверите. Ја молим све, то је потпуно доступно, а ја ћу на свој рад увек да будем поносан. Мислим да бих и из анатомије добио десерт, али нисам присуствовао практичним вежбама, а то носи одређени број бодова”, рекао је Вучић.