Прочитај ми чланак

ИСКРАДАЊЕ: Градоначелник Ниша БЕЖАО од опозиционог посланика ФОТО

0

Већ данима нишки одборник Срђан Нонић протестује испред зграде у којој су кабинет градоначелника и Градско веће, тражећи – с једним транспарентом и укљученом камером на мобилном телефону, „ослобађање“ локалних медија, финансираних из градског буџета.

Јуче је остварио оно што му је био први циљ: успео је да сретне градоначелника, за кога каже да је поново покушао да се „искраде“ преко задњег улаза Градске куће у тренутку када је Нонић давао изјаву за Н1.

„Сви знамо да неформална моћ лежи само у рукама СНС-а и никог другог. Друго, он (градоначелник Ниша Дарко Булатовић) је највиши орган… Оп, ево га на другом излазу… Градоначелниче, 94 милиона (динара) сте дали медијима прошле године! Због чега нећете да причамо? Писао сам Вам, нећете да одговорите, градоначелниче, окрећете главу на другу страну! И градоначелник је побегао… Ето тако три дана ја овде стојим, ово је улаз за техничко опремање Градске куће, сви овде стоје и ето ја три дана чекам градоначелника овде – ни једном није ушао и изашао на главна врата“, каже Срђан Нонић, однорник Нишке иницијативе.

Међу онима који су, ипак, изашли кроз главна врата су секретарка за социјална питања и директор Центра за социјални рад.

Пробао је да их информише о „затворености“ локалних медија, о 94 милиона динара опредељених из буџета за, како је рекао, „промоцију локалне власти“. „Пресрео“ је и заменика бившег градоначелника Љубивоја Славковића, такође „напредњака“ и прошао мало успешније.

„Да ли сте информисани да је Град Ниш 2018. године дао 94 милиона динара за финансирање локалних медија и да две године нико из опозиције није позван да гостује“, упитао га је Нонић.

„Где? На медијима? То свакако није добро“, одговорио му је Славковић.

Успео је да добије и обећање већника из редова радикала, али и начелника Градске управе Ниш.

Нонић: Начелниче, само да вас подсетим да ћу да дођем код вас, да вам пишем за те медије, за конкурс који је под надлежношћу Градске управе…

Начелник му је одговорио да га чека.

И док разговор са одборником одбија градоначелник, који, тврди Нонић, већ више од месец дана игнорише и званични захтев за састанак, пролазници се сами јављају, упућујући му подршку, када већ, каже, нико од колега неће. Зато је пре три дана одлучио да лично – испред Градске куће, свакодневно покушава да започне дебату.

„Махом не желе ништа да кажу, све гледају у ноге, као нису заинтересовани и као причају телефоном“, прича Нонић.

Да им привуче интересовање за локалну дебату између неистомишљеника, одборник Нишке иницијативе покушаваће и сваког наредног дана. У овакав начин политичке борбе укључиће и остале горуће проблеме.