Прочитај ми чланак

ИНИЦИЈAТОР ПРОТЕСТA: Одустајем, јер неки политичари и НВО хоће све да нас преузме

0

Сима Радовановић, један од иницијатора протеста који се протеклих дана одржавају на улицама Београда и других градова у Србији, поручио је данас својим пратиоцима на Фејсбуку да одустаје од даљих протеста због све снажнијег утицаја појединих политичких странака и невладиних организација да преузму даље вођење тих скупова

„Студентски протести који су почели пре пар дана и чији сам један од иницијатора био и стајао испред њих, данас су на неким састанцима донели одлуке да њима не требају „вође“, ни ико, и да од данас они преузимају протесте самостално. Искрено сумњам да је то тако и да иза тога не стоји неко. Желим само да све своје пријатеље обавестим да од овога момента немам никаве веза са даљим протестима јер је одбијен мој захтев да се забрани приступ свим политичарима и НВО организацијама. Молим вас само да знате и то да међу тим студентима има и јако велики број оних који ту долазе спонтано и не припадају ни једној групацији партији или странци. Живела Србија” – написао је Радовановић на Фејсбуку.

Испод ове Фејсбук објаве Симе Радовановића, постављен је коментар Nemanjе Milenkovicа у којем се истиће следеће:

„ Мислим да сам коначно почео да капирам ову децу што протествују. Требало ми је времена да схватим сврху њиховог протеста. То су махом млади људи од 15-16 година па до 25-30 које не интересује политика. Већина њих није изашла на гласање не зато што их је мрзело, већ много страшније, зато што их политика једноставно не занима. Тачније смара их. Ту и тамо провејава нека порука да су они тамо због покрадених избора и трте мрте, али су то све бледи покушаји да се протесту да нека виша сврха. Али није то оно што их покреће. Покреће их то што им се смучио Вучић, то што врло добро капирају како функционише партијско запошљавање, то како пролазе њихови пријатељи који преко везе и уписују факултете, а од којих знају да неће имати никакве вајде, то што немају пара за оно што би хтели, што немају никакву наду у овом срању, што схватају да све функционише преко везе, да се чак и послови добијају преко везе. Све им је кристално јасно, више него што ми то можемо да замислимо. Ово чему присуствујемо сада је заправо протест очајне деце која су потпуно погубљена и која желе само да се заврши кошмар у којем живе и којег су сити.

Ми то не капирамо јер смо превише у политици, не живимо исте проблеме као они, бавимо се превише тиме ко је какав и на којој страни, ко са ким, ко колико, док њих то једноставно не интересује. Можете да их осуђујете колико год желите, али су они такви управо јер смо све време затварали очи над горућим проблемима у нашем друштву, окренути само себи.”

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Паметном доста, све је речено – сада је јасно зашто су и Србија и Срби проклети.