Прочитај ми чланак

„Информер потврдио да је власт свесно изазивала крвопролиће на протесту у јулу“!

0

У данашњем издању дневне новине Информер освануо је текст о фотографији која кружи друштвеним мрежама, а на којој се на тераси највероватније Народне скупштине налази неколико тетовираних, набилдованих и у црно обучених момака за које се у делу јавности шпекулисало да се ради о припадницима криминалне групе Вељка Беливука који су изазивали нереде на прошлогодишњим демонстрацијама у Београду. Међутим, Информер износи сазнања да није реч о криминалцима већ о припадницима Безбедносно информативне агенције који су били на задатку?!

Као неко ко је био учесник тих прошлогодишњих оправданих и мирних демонстрација у Београду спреман сам да под пуном материјалном и кривичном одговорношћу сведочим да су управо људи који се налазе на фотографијама које је објавио Информер били ти који су ушли у масу мирних грађана и напали полицију.

Уколико су то заиста били припадници БИА то онда значи да је власт свесно хтела да изазове крвопролиће на улицама како би за то оптужила опозицију. У прилог овоме говори и чињеница да нико није процесуиран иако су слично обучени људи демолирали и Градску кућу у Новом Саду, а што је лично Александар Вучић оценио као фашистички чин.

Због свега овога тражим да директор и надлежни руководиоци сектора у БИА изађу у јавност и кажу да ли су маскирани људи са слике заиста њихови оперативци. Ако јесу, онда кривично морају да одговарају сви који су организовали акцију изазивања крвопролића у Београду. Уколико нису, онда кривично мора да одговара онај који је преко Информера свесно пласирао лаж у циљу одбране Александра Вучића.

И понављам, одмах сам смпреман да као и верујем више хиљада других учесника прошлогодишњих демонстрација, сведочим у тужилаштву и на суду да су маскирани људи чију је слику објавио Информер изазивали нереде, нападали полицију и државне институције.