Прочитај ми чланак

И Данило Вучић у колони ауто-литије

0

У јучерашњој ауто-литији која је кренула из Београда до границе са Црном Гором, а коју је организовао Савез Срба из Црне Горе, међу окупљенима је примећен и Данило Вучић, син председника Србије Александра Вучића, пише подгоричка "Побједа".

Како „Побједа“ преноси, окупљени су у Београду, на паркингу испред београдског Центра Сава, препознали и поздравили сина председника Србије, схватајући то као директну подршку власти у Београду српским партијама у Црној Гори.

Пре десетак дана, пише подгорички лист, одлуком Владе Србије, уз покровитељство српског председника Вучића, наложено је формирање специјалног тима који би требало да се бави заштитом српског црквеног наслеђа у региону – Хрватској, Босни и Херцеговини и, наравно, у Црној Гори.

Међу активним ауто-литијашима медији су, осим Данила Вучића, издвојили и гуслара Славка Јекнића, православног публицисту Ранка Гојнића, владику милешевске епархије Атанасија Ракиту, Милијану Балетић, некадашњег ратнохушкачког новинара РТС-а…

Колона аутомобила је око 14 сати јуче стигла до границе са Црном Гором, до цркве Сретења Господњег на Ранче Пољу на Јабуци. Није, међутим, било могуће, како преноси „Побједа“, да се „споје“ са колегама аутолитијашима из Пљеваља због ограничења узрокованих епидемијом коронавируса.