Прочитај ми чланак

Хитна саслушања породице инспектора из Четвртог одељења које је открило „Јовањицу“

0

Након што су поједини лидери опозиције најавили да ће променом власти након избора, полицију водити инспектори Слободан Миленковић и Душан Митић који су разоткрили нарко-плантажу "Јовањица", организована хајка МУП и тужилаштва интензивирала се на прикупљању било каквих обавештења и информација које могу да компромитују двојицу инспектора.

Према сазнањима „Нове“, у петак су послати хитни позиви члановима породица појединих инспектора од којих се тражи да потврде да је инспектор Душан Митић, превезао службеним аутомобилом од центра града до Централног затвора поједине чланове породица инспектора 4. одељења који су били у притвору.

Тако је још у петак, мајци Милана Исакова, инспектора који је учествовао у хапшењу Колувије, упућен хитан позив да се јави на саслушање у Сектор унутрашње контроле (СУК). Мајка је позвана да би потврдила да је њу Душан Митић превезао колима од центра града до затвора у Бачванској, у време када је њен син био у притвору због наводног покушаја да наплати 13.000 динара које му је дуговао један власник кафића.

Исти ургентни позиви упућени су и породицама других инспектора Четвртог одељења, како би дали исказ на исте околности.

Адвокат Зденко Томановић који заступа инспекторе, више пута је упозоравао на неприкладну активност тужилаштва и полиције на покушајима компромитације инспектора, а све у циљу одмазде због њихове храбрости да примене Закон.