Прочитај ми чланак

Гајић: Инспектор Миленковић је морао да ухапси све који су хтели да га подмите

0

Адвокат Владимир Гајић изјавио је данас да је инспектор Слободан Миленковић морао да ухапси све особе које су покушале да га подмите како би се заташкао "случај Јовањица".

Поводом објављивања службене белешке у којој Миленковић наводи да су му прошле године нуђени 100.000 евра и успех у каријери, како би се заташкао „случај Јовањица“, Гајић је агенцији Бета казао да инспектор Миленковић тим поводом није професионално поступио.

„Осим писања службене белешке, Миленковић је као полицијски начелник морао да организује хапшење свих особа које су намеравале да га подмите и да против њих поднесе кривичну пријаву. Ако би се показало да су наводи из белешке тачни, онда поједине од кривичног поступка не би могао да спаси ни посланички имунитет“, рекао је Гајић.

Када није дошло до хапшења, додао је адвокат, наводи из службене белешке су сада вероватно недоказиви.

Гајић је казао да очекује да се инспектор Миленковић појави на следећем рочишту у предмету „Јовањица 1“ и да пред Специјалним судом изнесе сва сазнања о плантажи марихуане.

У најновијем броју недељника НИН пише да је недавно смењеном начелнику Четвртог одељења за борбу против дрога Полицијске управе Београд Слободану Миленковићу нуђен новац и напредак у каријери ако пристане на договор како да поступа у предмету „Јовњица“, али је он то добио јер га не занима да говори неистине, о чему је сачинио службену белешку.

Како је наведено, НИН је имао увид у ту службену белешку у којој Миленковић наводи да су му адвокат Предрага Колувије, провоптуженог у „случају Јовањица“, Владимир Ђукановић и власник теблоида „Објектив“ Александар Папић преко посредника послали поруку да наводно преговарају у име председника Србије Александра Вучића.

„Дана 21. јуна 2022. године око 18-19 часова, контактиран сам од стране познаничке везе која ми је путем порука, преко апликације ‘Сингнал’, рекла да треба да се видимо да ми нешто пренесе уживо. Око 21. час, с истим сам се нашао у близини Новопазарске улице у општини Врачар“, написао је Миленковић у службеној белешци, који је пре четри године открио плантажу марихуане „Јовањица“.

Како је навео, „том приликом иста ми је рекла како су је Александар Папић, бивши најбилижи сарадник министра Небојше Стефановића и адвокат Ђукановић, иначе адвокат у поступку ’Јовањица’, послали да поприча са мном, тачније да су спремни да све да ураде у вези напретка у мојој каријери, да ће ми дати 100.000 евра само да се нађем с њима и да се договоримо како даље да поступамо у предмету ‘Јовањица’, као и да сву одговорност свалим на министра одбране Небојшу Стефановића“.

„Такође, та особа ми је пренела да се Папић и Ђукановић представљају као преговарачи у име председника Александра Вучића. Именована ми је рекла да зна мој одговор, али да су је земолили да ми пренесе поруку – понуду“, навео је Миленковић у службеној белешци.

Он је објаснио шта се даље дешавало и да је одбио понуду.

„Том приликом сам јој рекао да сам ја начелник Одељења за борбу против дрога и да мене не занимају никакви преговори и да поготово ме не занима да говорим неистине по било ком основу“, написао је Миленковић.

Адвокат Владимир Ђукановић јуче је изјавио да је „ноторна лаж“ тврдња да је он учествовао у покушају подмићивања инспектора Миленковића и да ће тим поводом тражити да се спроведе истрага.