Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ: Ни Тачи ни ја нисмо власници Косова

0

Приштина -- Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај изјавио је да ни косовски председник Хашим Тачи, ни он нису, како је рекао, власници Косова.

„Ми нисмо власници Косова, где живи два милиона људи. То је чин проглашења независности. Ако се неко усуди да преговара о територији Косова, тај је против устава“, рекао је Харадинај у интервјуу за приштинску телевизију Т7, пренела је Коха.

© AP Photo / Visar Kryeziu

Харадинај је уверен да би са Београдом било лакше постићи договор да тема о корекцији граница није отворена.

Уверен је да је то питање промене граница пореметило односе Приштине са, како је рекао, пријатељима Косова.

Харадинај је говорио и о недавној заједничкој вечери у Тачијевој кући, којој је присуствовао и албански премијер Еди Рама.

Вечери су, каже, присуствовали његови заменици Беџет Пацоли и Фатмир Љимај, као и председник парламента Кадри Весељи. Током вечере вођен је „достојанствен“ разговор, рекао је Харадинај гостујући у емисији Пресинг.

Објаснио је да је тај разговор иницирао премијер Рама и да је његова идеја била да састанак буде одржан у Тирани, али се, каже, догодило да он буде у Приштини.

„Био је то опрезан разговор на познате теме: таксе, дијалог, опције коначног решења питања Косова. Промене става није било“, тврди Харадинај, пренео је Зери.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!