Прочитај ми чланак

Харадинај: Фра-нем. план омогућиће признање Косова од Србије и чланство у НАТО

0

Председник Алијансе за будућност Косова, по злу познат Србима, Рамуш Харадинај је обелоданио да ће француско-немачки план Косову омогућити признање од стране Србије, улазак у НАТО и учлањење у друге међународне организације.

Бивши партнер Вучићеве Српске листе на КиМ је навео да је разговорао са амбасадором САД у Приштини Џефријем Ховенијером и истакао да снажно подржава француско-немачки план за Косово.

„Захвалио сам амбасадору Ховенијеру на његовој и посвећености САД у пружању подршке Косову. Потврдио сам подршку АБК француско-немачком плану, истичући да тај документ треба да омогући признање Косова од стране Србије, чланство у НАТО и у другим међународним организацијама“, написао је Харадинај на Фејсбуку.

Харадинај је један од ретких албанских политичара на Косову који даје безусловну подршку и нацрту статута Заједнице српских општина како су то предложили представници ЕУ, САД, Француске, Немачке и Италије на састанку са тзв. премијером Аљбином Куртијем 21. октобра. Практично, заступа исто што и Вучић (фра-нем план и заједницу ЗСО у оквиру тзв. Устава Косова).