• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • ГУДЕНУС: Избеглице са Космета нека траже азил од Америке која је одговорна за њихово отцепљење!
Прочитај ми чланак

ГУДЕНУС: Избеглице са Космета нека траже азил од Америке која је одговорна за њихово отцепљење!

0
Фото: Драган Удовичић

Фото: Драган Удовичић

САД има одговорност да прихвати све избеглице са Космета, јер је на крају крајева управо Америка духовни и стратшки отац ове државе, каже Јохан Гуденус председник посланичког клуба ФПÖ у Бечкој скупштини.

Јохан Гуденус , председник посланичког клуба Слободарске партије (ФПÖ) у Бечкој градској скупштини, пита се из којих разлога све већи број грађана бежи са Косова и Метохије, кад оно не представља ни ратну, а ни кризну територију. Гуденус такође наглашава да такозвани држављани Косова треба да траже азил од САД, јер је управо Америка најодговорнија за његово отцепљење.

„САД има сада одговорност да прихвати све избеглице са Космета, јер је на крају крајева управо Америка духовни и стратшки отац ове државе“, подвукао је Гуденус.

Он је такође додао да је отцепљење Косова и Метохије, како се показало, била грешка, а најбољи пример несамоодрживости Космета као самосталне државе је управо велики број азиланата.

„Отцепљење Космета од матице Србије је спроведено без народног референдума и самим тим је погрешно и неправедно“, истиче Гуденус.

Гуденус даља наглашава да ако Аустрија и даље буде примала оволики број азиланата, који само користе реч ’азиланти’ да би ушли на њену територију, ова република неће бити у могућности да пружи помоћ онима, којима је она заиста и потребна.

Из тог разлога је према њему још важније да се укине шенгенски споразум, да се уведу ригорозније граничне контроле, и да илегалне досељенике што пре враћају у зермље одакле су дошли. Гуденус се на крају запитао зашто је у последње време дошло до очигледног пораста броја муслиманских досељеника, Чечена, Авганистанаца и Албанаца са Космета.

(Курир)