Прочитај ми чланак

ТРИНAЕСТО ПРАСЕ: Шиптарски медији-Тачија избегавали, нису хтели да са њим причају

0

Опозициони Демократски савет Косова (ДСК) критиковао је присуство шиптарско-окупаторског председника Хашима Тачија на Светском економско форуму у Давосу јер, како кажу, било је очигледно да он тамо - није добродошао.

Посланик ДСК Љумир Абдиџику каже да је Тачи сувише времена провео шетајући ходницима са председником косовског парламента Кадријем Весељејим и својим саветницима и да је заправо био „пример лидера изоловане државе“.

– Косово је тамо било изолована држава са још изолованијим лидерима. Бесциљне шетње председника, на скупу којем присуствује много значајних светских лидера, најбоље сведочи да (Тачи) није пожељан за сусрете са косовским савезницима – рекао је Абдиџику, пренела је приштинска „Газета Експрес“.

Према његовим речима, очито је да председник Тачи и председавајући парламента Кадри Весељи „више нису у стању да граде било какве односе или међудржавне контакте, јер су изоловани од западних земаља“.

Абиџику каже да је покушај „акробације“ са укидањем Специјалног суда за ратне злочине припадника тзв. ОВК, навео представнике међународне заједнице да изолују косовске лидере.

– Једини путеви којима ће они моћи од сада да се крећу су регионалног карактера – рекао је.

Тачи се, иначе, састао Александром Вучићем и са лидерима држава Западног Балкана и неким представницима ЕУ, који често бораве на Космету.

На фотографијама на његовој Фејсбук страници виђен је како разговара са својим саветником, док остали лидери користе прилику да разговарају са инвеститорима, пише „Газета експрес”.