Гренел иде за шефа обавештајних служби, али остаје задужен и за Косово

0

Амбасадор САД у Немачкој и специјални изасланик председника САД за Србију и Косово Ричард Гренел остаће на тим функцијама упркос именовању на место в.д. директора америчких националних обавештајних служби, потврђено је за Глас Америке у његовом кабинету.

„Можемо да потврдимо да ће амбасадор Гренел служити и као амбасадор у Немачкој и специјални изасланик председника САД за мировне преговоре Србије и Косова и в.д. директора националних обавештајних служби – симултано“, навео је за Глас Америке Дик Кастин, портпарол Ричарда Гренела.

Кастин, ипак, прецизира да ће Гренел бити на функцији в.д. директора националних обавештајних служби само привремено.

„Истичем да је амбасадор Гренел одговорио на захтев председника Трампа да буде вршилац дужности директора националних обавештајних служби на одређено време. Бела кућа ће ускоро објавити своју номинацију за место директора националних обавештајних служби. Узимајући то у обзир, амбасадор Гренел ће остати на функцијама амбасадора САД у Немачкој и специјалног изасланика за Србију и Косово и 100 одсто је томе посвећен“, навео је Кастин за Глас Америке.

Бела кућа је раније саопштила да је председник Доналд Трамп уверен да ће Ричард Гренел нове дужности обављати на најбољи могући начин.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!