Прочитај ми чланак

Грбовић испред РИК-а: Тукли су ме, а полиција није смела да уђе у просторије СНС

0

"Напали су Нину Стојаковић и мене испред просторија Српска напредне странке, њој су најпре ударили по руци и она је доживела лакше телесне повреде, а затим је то лице напало мене. Више пута сам ударен у пределу лица, десног увета и усне, те повреде су касније констатоване код лекара. Полиција је поступила непрофесионално, није смела да уђе у просторије СНС и месне заједнице како би идентификовала та лица, а мени су цинично рекли што се нисам боље заштитио", рекао је Павле Грбовић, председник Покрета слободних грађана, обраћајући се испред седишта РИК-а, а након што су га батинаши претукли.

– Јутрос око пола 11, након што сам завршио своје гласање, налетео сам на три млађа мушкарца који носе паралелни бирачки списак. На моје питање шта то раде, отворено су ми рекли да носе паралелни бирачки списак. Уз то су рекли и да су малолетни. Пратили смо их до бирачког места и два пута позвали полицију, први пут у 11.17, други пут у 11.33, међутим она није стигла ни пола сата после тог другог позива – рекао је Грбовић.

Истакао је и да је полиција поступила крање непрофесионално.

– Полиција која је дошла на лице места била је изузетно непрофесионална, то је срамота за полицијску професију. Они су каснили пола сата, затим нису смели да уђу ни у просторије СНС, ни месне заједнице, иако су се починиоци напада налазили тамо. Нису смели да уђу и идентификују лица, већ су мени цинично рекли „што се ниси боље заштитио“ – рекао је Грбовић.