Прочитај ми чланак

ГРАДСКИ ВЕЋНИК НИША Михајло Здравковић (некад Г17) нови директор Аеродрома Србија

0

Скупштина привредног друштва "Аеродроми Србија", изабрала је данас градског већника и председника Надзорног одбора ЈП "Аеродром Ниш" Михајла Здравковића (још једног од бивших фунцкционера Г17 плус) за директора тог предузећа.

Здравковић је рекао агенцији Бета да је за директора изабран на предлог Владе Србије.

„Аеродромима Србије“ припадају „Константин Велики“ и „Ладјевци“, а према ранијој најави министарке саобраћаја, градјевинарства и инфраструктуре Зоране Михајловић седиште ће ускоро бити премештено у Ниш.

Влада Србије основала је привредно друштво „Аеродроми Србије“ фебруара 2016. године.

Према наводима из независног портала „Јужне вести“, Здравковић (рођен 1983. године) је рођен у Нишу, где је завшршио основну школу и гимназију. Дипломирао је економију на приватном Факултету за услужни бизнис 2007. године FABUS у Сремској Каменици, а потом завршио  мастер студије на Универзитету „Едуконс“ у Сремској Каменици.

Од 2003. године је био извршни директор породичног предузећа „Дрвопромет“. Као члан Г17 (УРС)  је од 2008. до 2012. био одборник у Скупштини Града Ниша, на кратко и заменик председника, а потом председник Одбора за мандатно-имунитетска питања и члан Савета за младе.

С променом власти, 2012. године изабран је за члана Градског већа. Његов ресор су привреда, одрживи развој и саобраћај. У јула 2016. поново је изабран за члана Градског већа. Његов ресор су привреда и заштита животне средине.

Новембра 2018. године, након што је Влада преузела власништво над нишким аеродромом, именован је за председника Надзорног одбора тог јавног предузећа. Одбор за именовања Скупштине града Ниша тада је дозволио Здравковићу да обавља још једну функцију, иако се то коси са прописима Агенције за борбу против корупције.