Прочитај ми чланак

Геј-стрејт политика Бориса и Чеде!

0

fa5831f19d2e2fefc12f33f946858899_L-600x399

Поједине државе у свету прихватају истополне бракове као друштвени чин. Овај модел у Србији није на снази и представља део социјалне и друштвене табуизације.

На политичкој сцени се сада појављују политичари који преко геј бракова желе политичку подршку за ход у будућност Србије.

Реч је о лидеру СДС-а, психологу Борису Тадићу и лидеру ЛДП-а, драматургу Чедомиру Јовановићу. Пошто су испробали све могуће и немогуће неолибералне политичке франшизе, које су довеле грађане Србије до просјачког штапа, сада покушавају преко истополних бракова да се додворе јавности и Западу.

Кад се погледа политички профил Бориса Тадића, који је својевремено био лидер ДС-а и шеф државе, забележено је како је скоро осам година био против рушења традиционалног морала у Србији.
Чедомир Јовановић, који је некада био политички комесар ДОС-а испред ДС-а, после атентата на Зорана Ђинђића истиснут је и избачен из ДС-а од свог камарада, управо Бориса Тадића.

После тога, Чеда Јовановић се опредељује да ствара ЛДП и пропагира грађанске слободе, рачунајући ту и геј бракове, употребу лаких дрога, напуштање Косова и учлањење у НАТО.

Борис Тадић се, како је ономад најавио, појављује у новом филму. Претходно су његови следбеници опљачкали народ и државу, а сада се залаже за разбијање грађанског, хришћанског и традиционалног друштва.

Чедомир Јовановић је већ увелико поборник друштвеног, социјалног и политичког нихилизма, који се третира као пут у слободно друштво са ширим грађанским и људским правима. Политика двојца Тадић-Јовановић се нада да ће да окупи либералну, демократску и слободну прозападну гласачку популацију, која ће подржати геј бракове, НАТО и одрицање од Косова.

Заступањем геј бракова директно се води политика која је супротна, како са менталитетом, тако и са схватањима СПЦ и осталих верских заједница у Србији.

Све је то сигнал да се спрема нова политичка постмодерна опција која треба да додатно уруши или сруши традиционалне вредности Србије и тако је припреми за Нови европски поредак са губљењем националног, верског и историјског идентитета.

Борис Тадић очигледно нема довољно идеја да осмисли политичку стратегију, па зато тумара по модерним европским трендовима. Чедомир

Јовановић је по свим критеријумима политике за преткумановску политику, односно за оно што се некада давно звало „београдски пашалук“, како би што лакше напунио еврима и доларима своје дубоке џепове, док народ грца у сиромаштву.

Тужна је чињеница да Борис Тадић и Чедомир Јовановић нису ништа друго до политичке сенке, које су згазиле и поништиле све темељне вредности некадашњих оснивача ДС почев од Борислава Пекића, преко Николе Милошевића, Косте Чавошког, Александра Саше Петровића, Десимира Тошића, све до Драгољуба Мићуновића и Зорана Ђинђића. Борис Тадић намерава да у себе „усиса“ подељене „жутаће“ на тај начин што ће се уз Чедин ЛДП приказивати како је његова странка демократскија од саме ДС, јер, како каже, има „више пређених километара у име ДС, више истрпљених удараца, него сви који су сад на власти у тој странци.

Ако се уз овај двојац потенцијално дода и тамбураш из Војводине, лидер ЛСВ, Ненад Чанак, на помолу је фелинијевска коалиција по моделу најбољих остварења овог великана италијанске кинематографије.

Катастрофична политика Бориса Тадића довела је до потпуног одвајања од политике др Зорана Ђинђића, као што су и др Ђинђић и др Мићуновић скренули с пута политичког манифеста Борислава Пекића и других угледних оснивача ДС.

Данас, када ДС одбацује из својих редова политички немирног Борка Стефановића, њен лидер Бојан Пајтић без већих противљења може бити у политичком савезу са геј-стрејт политиком Тадића и Јовановића и на тај начин ће се створити амалгам једне постмодернистиче партије која превазилази идеје државе-нације-вере и традиције.

Вероватно и највероватније да ће иза ове политичке рашомонијаде стати поједини политички кругови у Европи и ЕУ, који већ сада имају на челним местима у вођењу државе геј политичаре. Политички највеће штете за урушавање ДС-а учинио је Борис Тадић, који је прихватио колацију са СПС по налогу Запада, 2008. године и који је легализовао отпадништво у СРС, стварајући од одбегле посланичке групације СРС, нуклеус за стварање СНС-а. То је исто урађено по препоруци Запада и њених дипломата у Србији.

Треба реално очекивати да ће Србија на путу ка ЕУ имати препоруке ЕК око људских права везаних за слободу и верификацију истополних бракова. Може се претпоставити да ће коалиција геј-стрејт политике Тадић-Јовановић и осталих, бити политичка авангарда која би могла све више да јача у Србији. Ова политка Тадића и Јовановића може окупити део бунтовне генерације младих између 16 и 30 година, без посла, перспективе, са жељом да се Србија што више промени и приближи модерним трендовима младих у ЕУ. Коалиција Тадић-Јовановић је политички брак из велике нужде, јер појединачно тешко могу ући у парламент Србије, али политички венчани, извесније.

(Томислав Кресовић, Видовдан.орг)