Прочитај ми чланак

ГАЈИНОВИЋ (НСФ): Морамо се борити против лажи о националистима

0

Марко Гајиновић, један од истакнутих чланова Националног српског фронра, у изјави за Космопол прокоментарисао је медијске натписе Блица о њиховом раду и оптужбама овог листа.

tan2016-3-24_205629582_1Шта је циљ вашег марша?

-Циљ марша 1. октобра јесте да се стави до знања политикантима и партијашима да је дошла нова генерација младих националиста који су пре свега идеалисти и који неће одустајати од својих циљева. Ми њима желимо да ставимо до знања да нам је доста свих националних понижења која су нас снашла протеклих година. Нама је доста клечања пред ЕУ и НАТО, ми сматрамо да више нема никаквог смила да наставимо пут ЕУ интеграције јер оданде сви беже а само ми желимо да уђемо. Наши ЕУнијати причају како ЕУ нема алтернативу и нашем народу представљају то као неко светло на крају тунела у коме се налазимо последњих 16 година, наравно то су глупости. Пут у ЕУ је само још једна странпутица, нигде нас то не води осим у економско ропство у коме се на неки начин већ и налазимо. Желимо да се нашем народу да шанса да сам одлучи куда ће а то се постиже референдумом.

Нама је доста њихових партијашких сплетки, а када кажемо они ми не мислимо само на власт већ и на опозицију. И једни и други годинама у кампањи пред изборе једно причају а када седну у своје фотеље и посланичке клупе раде друго.

Зашто ваша шетња смета новинарима Блица?

-Опште је познато да је Блиц најстарији таблоид у Србији. Никада у Блицу нисте могли да прочитате нешто паметно. Нама закон о инфомисању не даје велике могућности да се изборимо против лажи либералних медија, али ћемо све урадити да се наш одговор на такве неистине објави. Ићи ћемо и на суд ако треба јер је наше удружење оклеветано без разлога. Када видимо такве ствари у медијима, да се лаже о националистима а да им се не даје прилика да се и њихов глас чује јасно је у каквој се ситуацији налазимо и да је та „слобода говора“ мртво слово на папиру.

Док су вас антисрпски медији нападали патриотски портали вам нису пружили шансу да изнесете свој став, шта мислите да је разлог за то?

-Заиста не бих могао да вам кажем, то је можда продукт наше српске неслоге. Ако је српска неслога заиста у питању онда се такав менталитет мора под хитно мењати! Националисти се увек морају држати заједно јер раштркани какви данас јесмо ништа нећемо постићи.

Да ли сте ви заиста наследници Националног строја?

-Оптужбе од стране либералних медија да смо ми нови Национални строј не пију воду, они то раде само како би замазали очи народу. Национални строј је забрањена организација. Фашистичке и нацистичке организације, колико ја познајем законе Републике Србије, су забрањене. Ми смо с друге стране легална, регистрована, организација тако да нема баш логике да смо „фашисти“ и „нацисти“.

Какве акције можемо очекивати од НСФ у будућности?

-Национални српски фронт је јединствен по томе што ми нисмо партија, нити ћемо икада бити организација таквог облика. Унутар наше организације ми негујемо идеализам а не каријеризам, свак се од нас бори само за једну ствар – српство. Та борба за српство води се увек на више фронтова. То није само борба у медијима, кампања на изборима, борба за српство је и када помогнете неком социјално угроженом Србину или неком другом у невољи. То је борба за српску државу у целости. Културна, социјална и национална. Ми смо већ организовали две хуманитарне акције од којих је једна била за српску породицу са Косова и Метохије и наставићемо да радимо такве ствари. Планирамо и да помажемо социјално угроженим Србима и у другим деловима Србије тако што ћемо скупљати новац за њих, односити и основне потрепштине.
Ми желимо да нас српски народ препозна као једну организацију коју не воде снови о фотељама већ идеали о васкрслој и моћној српској држави.