Прочитај ми чланак

Фудбал „народ против мафије“ под Вучићевим прозором, преносио Милојко Пантић ВИДЕО

0

Фудбалска утакмица "народ против мафије", у оквиру протеста у Београду, одржана је у Улици краља Милана, између зграде у којој је седиште Републичке изборне комисије (РИК) и Председништва Србије.

Како је саопштено, народ је победио са два гола, а крај је прослављен паљењем бакље, док је репрезентација народа поклонила „фантомку“ Вучићу, тако што су је оставили на рампи код Председништва. Играчи мафије имали су црне маске „фантомке“ на лицима.

Репрезентације је представљао спортски новинар Милојко Пантић, који је рекао да је ово јединствена утакмица у галаксији од „када се небо над Србијом 2012. затворило“, и додао да се „сви играчи праве да су Вучић“.

Химна „репрезетнације народа“ била је песма Ђорђа Балашевића „Живети слободно“, а химна мафије „А сад адио“. Коментатор Пантић позвао је публику да не звижди химни која је, према његовим речима, емитована у част рођендана председника Вучића.

Грађни окупљени у Улици краља Милана махали су уз ту песму, док је Пантић рекао „да се зна и кад и где“ и поручио „следећи рођендан у затвору“. Пантић је рекао да није важно шта се на терену дешава, већ да открије своје податке, и да у згради на Андрићевом венцу од 1990-их „седи политичка мафија“.