Прочитај ми чланак

Потресна исповест оца: Син ми је због Вучића 90 дана у затвору! (ВИДЕО)

0

Игор Танкосић из Бачке Паланке, момак за пример, омиљен у свом граду, спортиста и музичар, ухапшен је 14. фебруара на Сретење без икаквог разлога и повода, када је кренуо на протест у Београд. Од тада је у затвору, скоро 90 дана, оптужен је за насилно рушење уставног поретка!

„Кренуо је у Београд на протест од 13 часова, када су га сачекали у Новом Саду и ухапсили га. Потом су дошли са њим у нашу кућу на претрес. Мислим да је праћен од раније јер је учествовао и на литијама, а као члан Народних патрола много пута је пријављивао полицији мигрантско насиље. Петицијом у граду је спречио отварање кампа са мигрантима, који су правили проблеме мештанима у сваком месту где су били. Сачувао је свој град од насиља и поштован је од својих суграђана јер смо једина општина у Србији која нема проблема са илегалним мигрантима. Игору су вештачени телефони, разговори и поруке и нигде нема нису нашли, а оптужују га за насилно рушење уставног поретка! Режимски медији су све слагали, очајан је отац Света Танкосић.

Он је описао за Србин.инфо скандалозно понашање тужилаштва, судија и полиције у овом случају, док се истовремено дешавају масовна убиства од људи који поседују арсенале илегалног оружја.

„Покушали су да Игора повежу са Бобачеком и његовом пушком. Нису успели. Мојих неколико метака које сам донео као сувенир 90-их од ујака из Босанске Крајине, а неки меци су и маневарски, покушали су да наместе Игору и повежу са Бобачековом пушком, али нису одговарали. Званично сам дао изјаву тужиоцу да су то моји меци, да сам их донео 90-их. Али, имам утисак да нису ни читали шта смо изјављивали. Игор је имао у соби и летке као рекламу протеста на Сретење, пријављеног и одобреног скупа у Београду. Рекао је полицији за те летке, звали су чак и штампарију да их испитују због Игора, а не познају се међусобно. Тужилац је само измишљао сведоке који немају везе са Игором“, прича отац.

Довели га у кућу са ланцима на рукама и ногама!

„Бринем се за моју супругу, Игорову мајку јер је у лошем стању и под седативима, тешко подноси јер су га ухапсили као да је највећи криминалац, а уствари је момак за пример у Бачкој Паланци, спортиста од 11. године, музичар, свира гитару, пун живота, омиљен и на послу и у граду. Сви се чуде шта ће он у затвору. Други дан кад су га довели да узму те летке, које су могли да узму и први дан са мецима јер су стајали на столу, направили су представу. Довели га са ланцима на рукама и ногама! Пуна кућа полиције. Та страшна слика супрузи је стално пред очима“, прича Танкосић.

„Адвокат је прво рекао да неће дуго трајати јер немају ништа против Игора, али после је рекао да је политички процес, одозго се врши притисак. У петак би опет требао судија да одлучи да ли ће га пустити да се брани са слободе. Пошто ништа други нису могли да му нађу, наводно га држе само због листића за одобрен скуп у Београду, које није чак ни поделио јер је радио ноћну смену и дошао кући да спава. Ми смо традиционална српска породица, гледамо своја посла, са свима смо добри, немамо проблеме и зато нас још више боли та неправда. Рођен сам у Бачкој Паланци, сви ми дају подршку у граду и то ме одржава. Као и то што је Игор изузетно јак и психички и физички. Изгураћемо из Божију помоћ“, моли се Богу отац утамниченог младића, политичког затвореника у Вучићевом казамату.