Прочитај ми чланак

Форе и фазони – Члан ГО СНС Југовић:Протести народа оправдани, већина мисли као јa

0

"Протести народа су оправдани, не постоји нормалан човек који се залаже за уништавање животне средине. Влада Србије мора мора да раскине све споразуме са Рио Тинтом. Јако ме иритира што већина посланика мисли исто што и ја, а нико то не сме јавно да каже. Ћутање у посланичкој групи наноси штету и народу и председнику Вучићу", рекао је за Нова.рс Братислав Југовић, посланик и члан Главног одбора Српске напредне странке.

Југовић последњих недеља изненађује јавност изјавама које су у супротности са ставовима већине функционера Српске напредне странке. Прво се јавно противио Закону о водама, потом је подржао двојицу инспектора из случаја „Јовањица“, који се недељама налазе на мети таблоида, да би после тога изјавио и да је „Рио Тинто лош“ и позвао одборнике из Лознице, „који су поступали неодговорно“, да поднесу оставке.


Овог пута, Југовић је отишао корак даље, па је тако на Фејсбуку поделио објаву Новака Ђоковића и написао „браво“.

– Јако ме иритира што већина посланика мисли исто што и ја, а нико то не сме јавно да каже. Не постоји нормалан човек који се залаже за угрожавање животне средине. Ћутање у посланичкој групи наноси штету и народу и председнику Александру Вучићу – рекао је за Нова.рс Југовић и додао:

– Протести су оправдани, али је чињеница да их Ђилас и његова клика злоупотребљавају. Моја једина замерка протестима је блокада међународне саобраћајнице. Иако нисам гласао за Закон о експропријацији, убеђен сам да овај закон нема везе с Рио Тинтом. Влада Републике Србије мора у року од одмах да раскине све споразуме са компанијом Рио Тинто – поручује посланик СНС.

На питање да ли је спреман да у одбрану ове идеје иде толико далеко да можда чак и напусти СНС, ако тај закон прође, каже:

– Српску напредну странку нећу напустити све док је Александар Вучић на челу странке. Држаћу се овог става, верујем да је Вучићу интерес народа изнад интереса појединаца у СНС и партикуларних интереса коалиционих партнера – закључио је Југовић.

У Србији се већ две суботе широм Србије одржавају протести против спорног Закона о референдуму и Закона о експропријацији. Демонстранти траже измену Закона о референдуму и повлачење Закона о експропријавици. Еколошки активисти понављају да неће одустати од протеста док се њихови захтеви не испуне.