Прочитај ми чланак

ЕВО ШТА ЈЕ ВУЧИЋ поручио непријатељима

0

Премијер Вучић поручио да ће у наредним данима говорити о догађајима у Јајинцима. Рекао је да је задовољан како је протекла посета Риги, и да је Србија урадила много.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Премијер Aлександар Вучић који борави у Риги вечерас је причао о потписаним уговорима са Републиком Кином, али и о томе да ће ускоро причати о нападима на њега и његову породицу.

Он је истакао да је Србија до сада углавном све пројекте са Кином спровела у дело и да су искуства у тој сарадњи била одлична.

– Сарадња у области инфраструктуре, пословна сарадња и веће присуство кинеских инвеститора у Србији резултат је насе сарадње. Веома смо задовољни улогом кинеске стране у пословању Железаре Смедерево – закључио је премијер.

Такође је указао да је на Самиту потписано више важних уговора. Вучић је, гостујући на РТС рекао да ће радови на изградњи обилазнице око Београда почети одмах.

– За један део већ имамо одобрене кредите, за неке ћемо чекати још шест месеци – рекао је Вучић.

Е, да је жив Тито

– Изградићемо више аутопутева у Србији него што је било за све време владавине Јосипа Броза Тита – поносно је додао премијер.

Он је рекао да је Србија, поређујући се са другим земљама, највише посла обавила у Риги.

Додао је и да је са Ли Кећангом разговарао о РТБ Бор.

– Молио сам га и наставио наставићу да га молим за РТБ Бор. Мој посао је да тамо где не можемо бизнисом да привучемо некога, да искористимо своју политичку позицију која је добра и замолимо наше пријатеље да нам помогну – рекао је Вучић и истакао да је Кина та која је поставила Железару Смедерево на ноге.

– Мислим да имамо шансу да убедимо наше пријатеље да нам помогну – истакао је премијер и додао да имамо ресурсе за још 50 година.

Он је најавио да ће од Кине тражити помоћи и за Петрохемију. Додао је и да су за Петрохемију заинтересовани и Кинези и иранске компаније, које су велике у нафтном бизнису.

Са Хрватима уљудно

Вучић се данас у Кини састао и са новим премијером Хрватске Пленковићем, као и са премијерком Пољске.

– Са Пленковићем је сусрет био кратак али уљудан – рекао је Вучић и додао да је од премијерке Пољске Беате Шидло добио позив да посети Варшаву што ће и учинити у 2017. години.

Премијер је навео да ће имати сусрете са више премијера земаља региона у наредним данима, што у Србији, а што као гост.

– Сви ти разговори допринеће привредном расту и политичким односима и, на крају крајева, порасту животног стандарда становника – рекао је Вучић.

Свима који су се спрдали

Вучић, пак, поново није желео да коментарише о проналажењу оружја у Јајинцима и на Новом Београду и његовој безбедности.

Он је рекао да се након свега тога се видео са председником Србије.

– Више ћу о томе говорити у наредном периоду. Одговорићу онима који су се спрдали, али и онима који су покушали да криминализују поштене људе, укључујући и моју породицу. Свима ћу учтиво и пристојно одговорити – најавио је Вучић.