Прочитај ми чланак

ЕПИДЕМИЈА Још једна позната личност тражила да је уклоне са списка подршке Вучићу

0

Још једна јавна личност са списка „потписника“ петиције за „одбрану угледа“ председника Александра Вучића тражила је да буде уклоњена са ове листе јер није дала потпис нити сагласност да се њено име нађе на овом списку, сазнаје Данас.

Онлајн петиција коју је покренуо Институт за политичко умрежавање, са циљем подршке председнику Вучићу „у борби против медијског рата који се води против њега“ за сада броји више од 550 потписа али било би их можда и више да појединци нису пријавили злоупотребу њиховог имена и тражили да буду уклоњени са списка.

После Вање Булића, Милована Дрецуна и појединих чланова СПС, на злоупотребу имена у петицији подршке Вучићу, пожалила се још једна јавна личност.

Наиме, име једне од јавних личности из света културе било је на овом списку, али након жалбе коју је та особа упутила Институту за политичко умрежавање, обрисана је са списка потписника. Особа, чије је име познато редакцији али не жели јавно да коментарише петицију „јер не зна о чему се ради и ништа није потписала“ обратила се и порталу Данас како би њено име било уклоњено са списка који је Данас пренео са сајта поменутог Института.

Као што су медији раније пренели, такав је био случај са новинаром и писцем Вањом Булићем, који се први по објављивању петиције огласио и навео да ништа није потписао, те је његово име уклоњено са списка.

Убрзо после тога и народни посланик СНС Милован Дрецун, за Данас је рекао да није „ништа потписао“ али његово име је остало на списку до данас.

На недозвољено коришћење имена и презимена, како је Данас незванично сазнао, жалили су се и поједини чланови Социјалистичке партије Србије, али како нам је речено „то је решено унутар те странке“.

Међу потписницима петиције су махом људи из света естраде, директори јавних предузећа, председници општина и други функционери као и народни посланици. Списак се проширује свакога дана, али спорије него што је то био случај са неким претходним прогласима подршке Вучићу и Српској напредној странци, као што су онај од 650 јавних личности из 2017. године, или онај од 1000 јавних личности из 2018. године.