Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Захтевамо да ЕР Србија врати породиље и труднице на посао

0

ЕР Србија, од које грађани Србије немају никакав интерес, и у коју је Влада уложила 20 годишњих буџета за демографију, одлучила је да породиље и труднице нису пожељне у тој компанији и да им је место на улици.

Ово је прави доказ колико Влада Србије заиста брине о популационој политици и колико је државном врху стало до пораста наталитета.

Славица Ђукић-Дејановић би због дискриминације трудница и породиља у државној компанији морала да поднесе оставку, јер није успела да обезбеди државну стратегију која би заштитила труднице и породиље.

Урађена је нова систематизација у складу са транзицијом и по томе нема трудница, пише у СМС поруци једног од шефова у ЕР Србији упућеној једној запосленој породиљи.

Влада је директно одговорна и на најсуровији начин се одрекла породиља и трудница, и њихове породице оставила без хлеба.

Двери траже хитно заказивање седнице Савета Владе за популациону политику, на чијем је челу премијер Ана Брнабић, на којој мора бити донета одлука да се породиље и труднице запослене у ЕР Србији којима је истекао уговор врате на посао, а онима којима истиче уговор да се продужи.

Двери имају националну стратегију за решавање демографског проблема и у својој породичној платформи „Србија-пријатељ породице“ предвиђа и Закон који би управо штитио породиље и труднице, које између осталих привилегија, никада не би могле да добију отказ или прекидање уговора о раду само зато што су труднице или породиље.

Радош Пејовић

Председник Савета за породицу и социјална питања

Српског покрета Двери