Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Вучић да одговара Србији, а не ЕУ бирократима (Видео)

0

sablon-DveriПоводом изјаве председника Владе Александра Вучића која је упућена портпаролу Европске комисије за политику суседства и преговоре о проширењу Маји Коцијанчич, Покрет Двери упућује јавна питања премијеру Србије Александру Вучићу.

У његовој изјави, између осталог, пише да „ако лично представља сметњу ЕУ“, онда нека“ не брину јер ће им се он склонити са пута, јер има много оних који чекају да улогу потрчка и послушника истог секунда преузму.”

Питамо председника Владе одакле му право да јавно нуди своју оставку бирократама ЕУ, а не сопственом народу?

Да ли изјава да неко други треба да преузме улогу послушника значи да је до сада ту улогу обављао управо Александар Вучић на месту председника Владе, и да је дошло време да ту улогу од преузме неко други, по могућству још послушнији?

Следеће питање произилази из претходна два: од када је обавезно да се у Србији било ко на власти, а посебно Председник Владе склања да би се у пуној мери остваривали интереси странац и одакле му право да лично крчи пут онима који колонизују и окупирају Србију?

Да ли за сваку власт од петог октобра као услов њеног постојања постоји обавеза послушности интересима Брисела и Вашингтона, а не интересима грађана Србије?

Двери позивају да се прећутни договор – да Србија заувек треба да буде бриселска колонија – јавно обелодани грађанима Србије, да не би грађани живели у обмани да су они истински суверени Србије.

sremski-karlovci-dveri_563_372_90

У Сремским Карловцима одржан сабор Покрета Двери новосадске области

На сабору је било присутно близу 50 представника свих активних повереништава у области, међу којима су већину чинили саборци из новосадског повереништва.

Последњих дана децембра, Сремски Карловци су били центар политичких активности Покрета Двери српске у Новосадској области. Централни догађај је био одржавање Сабора Покрета за Новосадску област који је одржан 27. децембра 2014.г. у свечаној сали зграде Општинске управе (Магистрат). На сабору је било присутно близу 50 представника свих активних повереништава у области, међу којима су већину чинили саборци из новосадског повереништва.

Љиг: Трибина о ЕУ интеграцијама

После Београда, трибина о економским последицама ЕУ интеграција биће одржана и у Љигу: Четвртак, 15. јануар у 19 часова, зграда општине Љиг.
Економске последице ЕУ интеграција представљају до сада непокренуту тему у јавним расправама.
У медијима и предизобрним кампањама преовлађује пропагандни мит да улазак у ЕУ неумољиво доноси пораст стандарда, иако то заправо и није тако.
На трибини ће бити представљена револуционарна књига Дејана Мировића, “Последице ЕУ интеграција“.

Говоре:
Дејан Мировић, аутор књиге;
Владан Глишић, аутор књиге “Мали водич за српски опстанак“;
Никола Маринковић, извршни уредник ИК Catena mundi.

Четвртак, 15. јануар у 19 часова, Сала 21/III у згради општине Љиг.

Сабору су се обратили члан Старешинства Иван Костић и члан Руководства Миленко Баборац, а главна тачка дневног реда била је преглед стања за протекли период и најава активности уз обраћање координатора тимова НС повереништва и обраћање представника свих осталих повереништава.

Иван Костић је подсетио да је један од главних задатака Покрета у наредном периоду припрема за наступајуће покрајинске изборе и да ће главну улогу у току кампање имати управо Нови Сад и повереништва Новосадске области. Такође је нагласио да је потребно у свим повереништвима појачати рад на локалу и праћењу рада локалних самоуправа јер нас за 15 месеци најкасније очекују локални избори.

Миленко Баборац је подсећајући присутне да се налазе у сали у којој је пре скоро 167 година проглашено Српско војводство, чиме су ударени темељи нововековне државности Србије на овим просторима, нагласио да док постоји Покрет Двери у Сремским Карловцима, Новом Саду и свуда по северној Србији нико неће моћи овде тек тако да нам отима Отаџбину.

Закључено је такође да је потребно појачати комуникацију обласног руководиоца са свим повереништвима и између повереништава, а да новосадско повереништво може и треба да буде чвориште Покрета у области и да може да сервисира потребе других повереништава у области медија, сарадње омладине, а и да у активностима радних тимова могу да се укључе и саборци других повереништава.

Два дана пре одржавања Сабора у Сремским Карловцима одржан је и први радни састанак, после формирања заједничке одборничке групе, карловачког повереништва Двери и Општинског одбора Српске радикалне странке на коме је било присутно 8 сабораца Двери и 8 чланова Општинског одбора СРС. Размотрна је политичка ситуација у општини и договорено је да се настави заједничка сарадња у циљу заједничког изласка на локалне изборе.

После овог састанка, у Новом Саду су се сусрели Иван Костић и Миленко Баборац с Председником Градског одбора СРС Ђурађом Јакшићем где су такође размењени погледи на политичку ситуацију у покрајини и у Новом Саду. Закључено је да су односи Двери и Српске радикалне странке крећу узлазном путањом и да су главни политички циљеви обе организације слични и да је потребно наставити контакте и даље.

Живе политичке активности продужене су до краја децембра и 29.12.2014, одржана је и седница Скупштине општине Сремски Карловци на којој је главна тема било доношење буџета за 2015. годину. Одборник Двери М. Баборац је том приликом између осталог рекао:

„Ми се овде из године у годину сусрећемо с једним проблемом који смо назвали недовољном транспарентношћу одлуке о буџету, мада ја овде пре свега мислим и на одлуку о извршењу буџета, али и сличних њему докумената попут одлуке о ребалансу али и одлуке о самом буџету. Ја знам да ће председник сада рећи да је задовољен законски оквир или законски минимум, али питам вас ја све овде – да ли ми овде морамо да поштујемо непрекидно законске минимуме или смо се сабрали овде да нешто унапредимо. Волео бих да данас разговарамо на ову тему.

Знате, ја сам овде сам, а вас је двадесет. И ја не могу сам ништа да изменим, али кад ускоро дођу избори, ја ћу овако рећи бирачим – суграђани, ја сам хтео нешто да мењам на боље али њих двадесет није хтело. Е сад ви, грађани, учините да овде буде двадесет нас који желимо промене, а да нико од оних који то нису желели не остане више овде…Овај предлог буџета осим овог има још низ недостатака, рецимо из године у године ми имамо рестриктивни буџет, говори се о штедњи, али овде се не види на чему ви то штедите, осим тога из овог буџета се не види да је учињен било какав покушај решавања највећих проблема у нашој општини – а то су одумирање становништва, одлазак омладине и незапосленост. У овом буџету су видљива само нека козметичка дотеривања, а да ли мислите да овде неко треба да остане и да живи?“

Информативна служба Двери