Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Власт дискриминише породице без деце

0

Савету за породицу Српског покрета Двери, обратили су се брачни парови без деце, и то већином они који већ дуго година покушавају да путем вантелесне оплодње добију децу, због дискриминације коју трпе у држави Србији.

Наиме, брачни парови без деце, за ову државу нису породица у многим сегментима, међутим овај проблем се најјасније осликава на примеру путног осигурања за путовање у иностранство.

Осигуравајућа друштва у свом правилнику приликом издавања путних осигурања не препознају мужа и жену као породицу.

Тачније, по њима, да би се узело породично осигурање, неопходно је да породица има три члана, а ако то није случај, брачни пар мора узети индивидуално осигурање, муж посебно и жена посебно.

Савет за породицу позвао је Дунав осигурање, дакле државну институцију, да провери ове наводе и у разговору са службеником добили смо исти одговор да супруг и супруга не чине ПОРОДИЦУ.

Ово је заиста невиђени скандал и дискриминација брачних парова без деце и директан удар на породицу, која је по Српском покрету Двери утемељена у брачној заједници мушкарца и жене, природна и основна јединица друштва, старија од сваке идеологије, религије и државног уређења и као таква има право на заштиту државе и друштва.

Овај потез државе директно се супротставља Уставу РС, Међународном пакту о људским и политичким правима, Универзалној декларацији о људским правима, Међународном пакту о економским, социјалним и културним правима, као и многим другим законима.

Када Двери дођу на власт, држава ће штитити институције брака и породице свеобухватном про-породичном политиком и нико неће имати права да брачне парове, који се боре да добију потомство или због других реалних или здравствених разлога не могу да имају децу, дискриминише и изопштава из институције породице.

Савет за породицу Двери