Прочитај ми чланак

Двери траже оставку Селаковића: НИШТА није предузео у вези са Ђоковићем

0

Потпредседница Спрског покрета Двери Радмила Васић оптужила је данас Министарство спољних послова и министра Николу Селаковића јер готово ништа није предузето у вези са заштитом права и слобода најбољег тенисера света Новака Ђоковића и затражила његову смену или оставку.

Ђоковић је, истиче у саопштењу Васић, већ други пут у последњих седам дана жртва политичких игара у Аустралији пред тамошње изборе на пролеће.

Према њеним речима, држава и њена администрација нису урадиле ништа када је аустралијски министар за имиграцију Алекс Хоук, вођен популистичким мерама уз образложење о „заштити јавног интереса и јавног здравља“, Ђоковићу укинуо визу иако се тиме пред очима светске јавности крша сва могућа људска права и слободе српског држављанина.

Она је оценила да је изостанак било какве оштрије реакције, пре свега министра Селаковића, јасан показатељ снисходљивости актуелног режима према државама које малтретирају држављане Србије.

Васић је истакла да се на основу тога поставља питање – како би држава Србија реаговала да је у сличној ситуацији неки обичан грађанин Србије, а не њен најбољи спортиста.