Прочитај ми чланак

ДВЕРИ, СНП НАШИ И „РАДНИК НИЈЕ РОБ“ заједно излазе на изборе у Аранђеловцу

0

ТРИБИНА: „ПОЛОЖАЈ РАДНИКА У СРБИЈИ И ПРОБЛЕМ ЗАРАДА У ПРЕДУЗЕЋИМА У СТЕЧАЈУ“

У АРАНЂЕЛОВЦУ је синоћ одржана трибина „Положај радника у Србији и проблем неисплаћених зарада у предузећима у стечају”, а говорници су били: председник Двери и народни посланик Бошко Обрадовић, народни посланик Двери Срђан Ного, као и Жељко Веселиновић председник Удружених синдиката Србије „Слога”.

Најпре се присутним грађанима обратио народни посланик Срђан Ного који је рекао да је некадашње привредне гиганте који су постајали у Аранђеловцу задесила иста она неуспешна пљачкашка приватизација за коју нико није одговарао. Нагласио је да је једина фирма која је успешно преживела приватизацију „Књаз Милош”, коју је купио контроверзни бизнисмен Борис Березовски, новцем који је стекао пљачкајући руски народ и државу.

Нагласио је и да не знамо ко је упропастио српске фирме, као и ко је власник оних фирми које успешно послују: „Прва ствар која мора да се уради је да ниједан политичар који је до сада био на власти, не може више да учествује у власти” – истакао је Ного.

Подсетио је и на пример радника „Гоше” који је извршио самоубиство јер му нису исплаћене зараде.

Председник синдиката „Слога” Жељко Веселиновић рекао је да Србија од данас има 2.500 радника мање, јер је 2.500 радника Железнице проглашено технолошким вишком.

Подсетио је и на то да је просечна српска плата најнижа у Европи, као и на то да су нас по просечним зарадама престигле и многе афричке земље: „Ми живимо у држави у којој је криминал постао свакодневница” – упозорава Веселиновић.

Председник Двери Бошко Обрадовић казао је да су се Двери ухватиле у политички коштац са највећим злом у Србији, а то је политичка мафија. Он је поновио да у Србији већ 30 година влада систем који пљачка државу без обзира ко је на власти. Подсетио је на медијске лажи које нам садашња власт сервира лажним хапшењима тајкуна и криминалаца, који касније бивају ослобођени свих оптужби:

„Када видите да је Жељко Митровић у затвору, да је ТВ Пинк одузета национална фреквенција и да су укинути ријалити програми, знајте да су политичке промене наступиле у Србији” – казао је Обрадовић.

Нагласио је да су пљачкашке приватизације један од најболнијих примера како смо уништени и опљачкани. Подсетио је и на то да је Влада СНС више пута обећала да ће бити решени проблеми радника у вези са исплатом заосталих зарада, али да то још увек није учињено:

„Власт подржава стране фирме, али не решава проблеме радника који су у међувремену постали социјални случајеви. Двери ће решити овај проблем: исплатом потраживања из републичког буџета или пребијањем дугова радника за комуналне услуге – нагласио је на крају Обрадовић.

На крају трибине потписана је иницијатива за заједнички излазак на локалне изборе у Аранђеловцу општинске организације Српског покрета Двери, СНП Наши и удружења грађана „Радник није роб“.

(саопштење Српског покрета Двери)