Прочитај ми чланак

ДВЕРИ СА 100 ПАРЛАМЕНТАРАЦА ИЗ ЧИТАВОГ СВЕТА У МОСКВИ, српских посланика није било (ВИДЕО)

0
Делегација Двери са Сергејем Наришкином

Делегација Двери са Сергејем Наришкином, председником Руске Думе

Карактеристично је да су Двери били једини политички представници из Србије и да на овом изузетном значајном међународном скупу није био нити један парламентарац из Скупштине Србије. На маргинама конференције представници Двери имали су значајне сусрете са највишим представницима Руске Думе, председником Сергејом Наришкином и потпредседником Сергејом Железњаком…

Делегација Српског покрета Двери на челу са Председником Двери, Бошком Обрадовићем налази се у вишедневној посети Руској Федерацији. У делегацији су и Зоран Радојичић, члан Председништва Двери, Југослав Кипријановић, директор Информативне службе Двери и Стефан Свркота, саветник при Одбору за спољну политику Двери.

Представници Двери узели су учешће на 4. Међународном парламентарном форуму у организацији Државне Думе Русије, који је сабрао преко 100 парламентараца са свих страна света. Тема овогодишње конференције била је „Улога парламената у обезбеђивању међународне безбедности у савременим условимаˮ. Форумом је председавао Сергеј Наришкин, председник Руске Думе, а у пленарној седници учествовали су бројни угледни гости.

Бошко Обрадовић са Сергејем Наришкином. председником Руске Думе

Бошко Обрадовић са Сергејем Наришкином. председником Руске Думе

У другом делу форума одржана су и два панела на теме: „Улога парламената и међународних парламентарних организација у јачању улоге међународног права и безбедностиˮ и „Изазови миграција у савременом свету и сарадња парламената у решавању миграционе кризеˮ.

Запажен говор на другом панелу имао је Југослав Кипријановић, директор Информативне службе Двери, који је говорио на тему мигрантске кризе из угла Србије.

4. Међународни парламентарни форум у организацији Државне Думе Русије

4. Међународни парламентарни форум у организацији Државне Думе Русије

Карактеристично је да су Двери били једини политички представници из Србије и да на овом изузетном значајном међународном скупу није био нити један парламентарац из Скупштине Србије.

На маргинама конференције представници Двери имали су значајне сусрете са највишим представницима Руске Думе, председником Сергејом Наришкином и потпредседником Сергејом Железњаком, представницима Националног фронта из Француске на челу са Марион Марешал Ле Пен, др Јоханесом Хибнером из Слободарске партије Аустрије и бившим шпанским премијером Хосе Луисом Родригесом Сапатером.

 Бошко Обрадовић са Марион Маресал Ле Пен

Бошко Обрадовић са Марион Маресал Ле Пен

У наредним данима делегација Двери имаће и низ других сусрета са важним личности у руском друштвеном и политичком животу.

Извор: Двери / Србин.инфо