Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Реформе пензија – влада уводи лапот за пензионере?

0

lazar-krstic-kori-udovicki

За властодршце измењене свети, на првом месту Кори Удовички и Лазара Крстића, пензионери, труднице и породиље само су трошак, који, по потреби, треба изместити на неко друго место, можда и на онај свет.

Кори Удовички и Лазар Крстић по свему судећи на мала врата уводе модерну верзију лапота у Србији (племенски обичај убијања старих у неким народима и државама, кад стари због поодмаклих година престану да „привређују“ друштву). Кори и Лазар, наравно, као људи модерних схватања, то не планирају да ураде будаком у главу, али када кроз најављену реформу пензија људима одузму и то зрнце новца тако да не могу себи да купе ни за лек, онда се коначан резултат – своди на исто.

Наиме, чланови нове владе, јавности је то јасно предочено, пензионере доживљавају искључиво као трошак и расходну страну буџета односно као непотребан баласт (при чему намерно „заборављају“ да су пензионери својим вишедеценијским радом и те како заслужили своје пензије).  

За шок и неверицу је и информација која долази управо из Владе: Повећавати број година неопходан за одлазак у пензију. Тај број година се већ сад приближио самој граници животног века, па је озбиљно питање ко ће преживети да доживи и такве, минорно мале пензије. С друге стране јасно је из прегледа реформи које смо имали прилику да чујемо да се ништа неће учинити  да се врати крваво зарађен новац пензионера, (који је уредно даван држави на чување) –а који се одавно слио у џепове тајкуна и политичара.

Тако су властодршцима измењене свести, живот пензионера, помоћ трудницама и породиљама само трошак, који, по потреби, треба изместити на неко друго место, можда и на онај свет.

(Двери)