Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ПРЕДАЛЕ породичну декларацију скупштини АП Војводине

0

Српски покрет Двери, предао је данас скупштини АП Војводине, Породичну декларацију, у којој су понуђена конкретна решења за бољи живот породица у Војводини.

„Породична политика Двери подразумева конкретне и одрживе мере које грађанима Србије пружају заштиту и наду да се може успешно стати на крај негативној стопи природног прираштаја. Ми сматрамо да је бесмислено водити било какву дугорочну политику ако у првом плану није рађање деце, којих се у 2016. родило најмање у последњих 100 година.

Ми желимо да демографску слику Србије поправљамо породичним мерама, а не насељавањем миграната, како нам предлаже председник Србије Александар Вучић.

Сама породична декларација коју предајемо данас представља низ конкретних предлога који у веома кратком року могу дати резултате, а не захтевају додатна улагања” – рекла је Марија Јањушевић, народни посланик Двери.

„Данас сам дошао са својом супругом и децом, да као председник Савета за породицу Српског покрета Двери, пошаљем недвосмислену поруку да су породица и рађање највећи национални и економски ресурс. Србија умире, сваке године нас је 35 хиљада мање, плус 60 хиљада који напусте земљу, са жељом да се никад не врате. Двери желе то да спрече.

Истичем да депопулација представља највећу опасност за дугорочни опстанак народа и државе. Приоритет рада Покрајинске скупштине и Владе АП Војводине стога мора бити систематско и свеобухватно решавање овог проблема кроз спровођење про-породичне и про-наталитетне политике, без обзира на националну или верску припадност, узимајући чињеницу да у Војводини живи преко 25 етничких или националних заједница“ – закључио је Радош Пејовић.

Инфо служба Двери