Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Правимо модерну српску политичку организацију за 21.век (ВИДЕО)

0

dveri Bosko-sa-Predsednistvom-crop

Поводом уписа Српског покрета Двери у регистар политичких организација у Србији, Бошко Обрадовић са члановима Председништва и Политичког савета Двери приредио је свечани пријем у ресторану „Аероклуб” у Београду за преко стотину пријатеља, представника амбасада пријатељских земаља: Русије, Кине и Сирије, јавних личности из света политике, науке, културе, привреде и медија.

„У наступајућем периоду треба грађанима да представимо нашу породичну, социјалну и економску политику. Посебно бих за ову прилику издвојио наш пресудни циљ: да Двери постану политички заступници и заштитници домаћег економског интереса, домаће производње, привреде и пољопривреде“, речи су Бошка Обрадовића председника Српског покрета Двери, упућене окупљеним званицама на свечаном пријему приређеном 19. новембра у ресторану „Аероклуб” у Београду, а све поводом уписа Српског покрета Двери у регистар политичких организација у Србији.

Поред Бошка Обрадовића, многобројним званицама из света политике, економије, медија, представницима дипломатског кора у Србији и окупљеним пријатељима Двери, обратио се и члан политичког савета Двери, уважени академик и професор Правног факултета у Београду, као и један од оснивача Демократске странке из доба враћања вишестраначја у Србији деведесетих, проф. др Коста Чавошки:

(Фото СП Двери)

(Фото СП Двери)

„Ово је прилика да нашим драгим пријатељима из Двери пожелимо нови срећан почетак! Они су, као што знате, регистровани као странка, направили коалицију са Демократском странком Србије и ужурбано се припремају за нове изборе, на којима ће, ако Бог да, сигурно ући у Народну скупштину.

Ја бих пожелео сваки успех у нади, да ће се пре свега чврсто држати свог националног програма. Да ће знати шта је овом народу потребно, како се чува његов историјски идентитет и на који начин се успешно води спољна политика. То би значило противљење било каквом уласку у Европску унију, ослањање на Русију и друге пријатељске земље, а нарочито непризнавање самозване државе Косметских арбанаса.”

Присутнима се обратила и уважена професорка др Јасмина Вујић, председник Политичког савета Српског покрета Двери. Она је рекла да су Двери млада странка и да је пред њима будућност:

„То су млади људи који никад нису били у овој Влади, који нису искварени, који су поштени и зато заслужују нашу подршку. Овај пријем смо и направили да бисмо упознали и медије са темама којима се бавимо: одбрана државних интереса, прекидање погубног пута у Европску унију, раскидање Бриселског споразума и споразума о стабилизацији и придруживању, враћање обавезног служења војног рока, проактивно решавање проблема миграната, противљење бруталној приватизацији што Телекома, што свих преосталих привредних и медијских ресурса у власништву државе, као што је ТАНЈУГ.

Наше тему су и заштита образовања и просвете, одбрана традиционалних породичних вредности, језика и писма, као и интензивна сарадња Патриотског блока Двери и ДСС-а са Русијом, нарочито након недавне посете Криму и Москви.”

Бошко Обрадовић председник Двери, такође је рекао:

„…иако ванпарламентарни, у овом тренутку представљамо трећу политичку снагу у Србији, одмах иза СНС и СПС, а избили смо на прву позицију међу опозиционим политичким опцијама. То је најбољи доказ да смо добро размишљали и урадили када смо пре годину дана договорили нашу заједничку патриотску сарадњу између Двери, ДСС и групе најистакнутијих српских интелектуалаца, којима се и овом приликом захваљујемо на помоћи и подршци.

Пред нама је један велики организациони подухват: да направимо модерну српску политичку организацију за 21. век, и ми то од данас почињемо најозбиљније да радимо. Нека од овог тренутка почне једно ново мерење времена и учинка: шта су Двери као политичка организација учиниле на корист свога народа и Отаџбине.

То је нови изазов који се налази пред нама и ми га прихватамо. Позивамо Вас све да нам помогнете да будемо достојни поверења које нам је указано и донесемо преко потребну смену политичких генерација и промене на боље на српској политичкој сцени.”

dveri sa predstavnicima kine i sirije
Поред чланова Председништва и Политичког савета Двери, свечаном пријему у “Аероклубу” присуствовали су Њ.Е. амбасадор Сирије у Србији, господин Мазен Обеид, Први секретар амбасаде Републике Кине господин Чи Лингјун, аташеи амбасаде Руске Федерације Арсен Ајсен и Олга Татарченкова, директор РИСИ-ја за Србију Динара Грачова, Председник ДСС, др Санда Рашковић Ивић са најближим сарадницима, истакнути српски интелектуалци и јавни радници: Ђорђе Вукадиновић, Синиша Ковачевић, др Дејан Мировић, Марина Рагуш, др Јован Душанић, др Александар Липковски, др Срђа Трифковић, Александар Протић, првакиња Народног позоришта Вјера Мујовић, бивши министар културе Братислав Петковић, др Зорица Кубуровић, Јован Оташевић, Марко Јанковић, директор Музеја жртава геноцида Вељко Ђурић – Мишина, отац Александар Нишевић, проф. др Милош Недељковић, бивши декан Машинског факултета у Београду, генерал полиције РС у пензији – Томо Ковач, Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, проф. др Миладин Шеварлић, Слободан Рељић, др Миша Ђурковић, Мирољуб Свркота, Дане Чанковић, проф. др Срето Ного, др Бранко Ђуровић, Бранко Драгаш…

Од представника других политичких партија пријему су присуствовали народни посланик Миодраг Николић – Феман и делегација СНП-а предвођена унуком генерала Драже Михајловића и бившим градоначелником Београда, Војиславом Михаиловићем. Присуствовали су и председник синдиката „Телекома Србија”, Мирослав Јоксимовић и секретар Јединственог синдиката Телекома Горан Мијаиловић, као и председник Удружења синдиката пензионера Милорад Вујасиновић са сарадницима.

dveri prijem

Од представника медија свечаном пријему присуствовали су главни и одговорни уредници и истакнути новинари: Љубинка Милинчић – „Спутњик Србија”, Дејан Петар Златановић – „Србин инфо”, Слободан Ерић – „Геополитика”, Драго Делић – „Привредни преглед”, дописник РИА Новости из Србије Николај Соколов, Оливера Милетовић, Лидија Манић, Мина Костић, Драган Миливојевић, Предраг Васиљевић, Милован Бркић као и представници дневног листа “Политика” и новинских агенција ТАНЈУГ и БЕТА.

Извор: Двери