Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Породична политика једина решава проблеме беле куге (ВИДЕО)

0

Делегација Двери, коју су чинили народни посланик Марија Јањушевић и председник Савета за породицу Српског покрета Двери, Радош Пејовић, предали су данас државном секретару за локалну самоуправу Ивану Бошњаку, локалну Породичну декларацију.

„У разговору који је био веома конструктиван, добили смо уверења од државног секретара да ће министарство озбиљно размотрити породичну декларацију намењену за градове и општине у Србији“ – рекла је Марија Јањушевић на данашњој конференцији за медије у Народној скупштини, након састанка са државним секретаром.

Она је истакла да су Двери већ предале Породичну декларацију и Републичкој и Покрајинској скупштини, као и да је у току предавање локалних декларација у свим општинама и градовима у Србији.

„Србија се налази заиста у веома озбиљном демографском проблему. Прошле године је рођено најмање беба у претходних сто година. Годишње умре 35 хиљада више људи него што се роди, и кад додамо још 60 хиљада који напусте земљу, долазимо до закључка да скоро 100 хиљада грађана Србије нестане на годишњем нивоу. Зато је неопходно да се ове декларације усвоје на свим нивоима, ако желимо да опстанемо као народ“ – истакла је Јањушевић.


Она је додала да ће се путем јавних конкурса стимулисати медијски садржаји на локалним медијима који промовишу вредности брака, породичног живота и родитељства, као и да је неопходно оснивање градских Фондова за подршку породици и лечењу деце.

„Декларација још предвиђа да  ће градови посебно подржавати приватна предузећа која ће примењивати про-породичне принципе у свом пословању, а приликом запошљавања у градској администрацији, јавним предузећима и установама приоритет треба да имају самохране породице, односно могућност да посао добије бар један члан породице у којој нико није запослен“ – закључила је Марија Јањушевић.