Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Опасни преседани у Рашкој области

0

dveri srpska zastava

Поводом све чешћих напада и претњи српском народу и Републици Србији од стране Сулејмана Угљанина, СДА и БНВ Српски покрет ДВЕРИ – повереништво у Пријепољу издао је саопштење којим осуђује пасивност надлежних државних органа.

Јавно изречене претње Сулејмана Угљанина, председника Бошњачког националног вијећа на скуповима у Новом Пазару којим призива војну интервенцију НАТО пакта и позива Бошњаке на непоштовање Устава и закона Републике Србије остале су без одговора надлежних државних, градских и локалних органа.

Једини коментар медија био је да су „демонстрације протекле мирно и без инцидената“. Надлежни министар није нашао за сходно чак ни да прокоментарише отворене претње рушењу Уставног поретка и безбедности државе.

Председник Бошњачког националног вијећа Србију је јавно назвао „шовинистичком творевином“, а грађане Србије „верским шовинистима и борцима националног фашизма и социјалног расизма“. Тражећи за то оправдање у „лошим условима живота и тешком економском положају“ бошњачког народа, иако знамо да социјални положај Срба као већинског народа али и других националних мањина није много бољи.

Угљанин је позвао своје следбенике да не поштују институције војске, полиције, тужилаштва и судства чиме је учинио кривична дела из: Члана 306. (Призивање капитулације или окупације), Члана 307. (Угрожавање територијалне целине), Члана 308. (Напад на уставно уређење), Члана 309. (Позивање на насилну промену уставног уређења), Члана 317. (Изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости), а по Члану 387. (Расна и друга дискриминација) Кривичног Законика свесно је ширио говор мржње.

„Нојева тактика“, забијања главе у песак, коју практикује министар полиције не решава проблеме, већ их само чини већим. Не реаговање државних органа поводом овог али и сличних испада муфтије Зукорлића само поспешује раст исламског екстремизма и фундаментализма на територији Рашке области али и Србије у целини.

Подсетимо се да је септембра 2014. муфтија Зукорлић организовао армију од 600 својих следбеника, која је обучена у униформе нацистичке 13. оружане брдске дивизије СС-а – Ханџар из Другог светског рата продефиловала Новим Пазаром и одали почаст ратном злочинцу Аћифу Бљути (Аћиф Ефендији), главном идеологу „Велике албаније“ и организатору ратних злочина и геноцида почињеног над Србима у Рашкој области и северном делу Косова и Метохије. Ова промоција фашизма протекла је испраћен изјавама „Дрина ће опет бити црвена од Српске крви“, а једина „казна“ за њеног организатора је била та што је добио гостовање на телевизијама са националном фреквенцијом у Београду.

Надлежни државни органи још увек нису поднели ниједну кривичну пријаву за кривична дела која се гоне по службеној дужности, али зато порески обвезници – грађани Србије имају „част“ и обавезу да плаћањем пореза, кроз буџет финансирају Интернационални универзитет у Новом Пазару чији је председник управо господин перформер. Једини глас разума који се чуо том приликом била је изјава Реиса Исламске заједнице, Рифата Фејзића који је ствари назвао правим именом „Зукорлић је фашиста“, додавши да је лично шокиран изливом фашизма и мржње.

Ни у једној сувереној земљи овакав чин не би прошао без осуде и хапшења виновника осим у Србији, а одсуство реакције државних органа само је дало додатни подстрек Зукорлићу, Угљанину и њима сличним да наставе са ширењем националне и верске нетрпељивости и промоцијом својих болесних идеја.

Битно је и напоменути да су из локалног буџета општине Пријепоље БНВ-у додељена средства у износу од 1 000 000 динара а њихови представници и политичари блиски њима иста користе како би из дана у дан све отвореније и агресивније радили на подривању Уставног поредака и кршењу закона Републике Србије.

Србима у Рашкој области остаје само да се питају:

Да ли ће Србија наводни пријем у ЕУ морати да плати – осим званичног признавања независности Косова и Метохије још и поклањањем три општине на југу Србије, независношћу Војводине и отцепљењем Рашке области, и да ли могу да рачунају на заштиту од стране сопствене државе или ће као и Срби на Косову и Метохији бити препуштени сами себи?

Српски покрет Двери – повереништво у Пријепољу