Прочитај ми чланак

Отаџбина: Ево на које начине је Вучић прекршио Устав и атаковао на Резолуцију 1244

0

Скупштина Српског националног већа Косова и Метохије требала је да се одржи 26. августа ове године. Иако је обећао директор дома културе у Грачаници Живојин Ракочевић је у последњем моменту отказао просторије због чега скупштина није ни одржана. И не само то, исти је утицао да касније и остали домови културе на простору Косова и Метохије не дозволе одржавање скупштине Српског националног већа Косова и Метохије.

Вреди напоменути да је Живојин Ракочевић председник Удружења новинара Србије а у исто време и службеник Владе Републике Србије на функцији директора дома културе. Пре пар година је председник Удружења новинара Србије дозволио Савезу за Србију да одржи свој промотивни скуп у дому културе у Грачаници али је у исто време и организовао грађане да спрече одржавање тог скупа. Захваљујући присебности челника Савеза за Србију сукоб је избегнут тако што је скуп померен и одржан на Газиместану.

Поставља се питање зашто овако политичко организовање Срба смета Александру Вучићу. Па управо из разлога што ће без икакве сумње Српско национално веће Косова и Метохије у потпуности да разобличава и разоткрива издајничку политику председника Србије. Последњи састанак у Бриселу са Аљбином Куртијем управо то и доказује.

Александар Вучић је у Бриселу пристао да поред имена самопроглашене републике Косово више не стоји ни фуснота ни звездица нити да њих више представљају Уједињене нације него да то могу да раде сами за себе. То је ништа друго, него признање ове сепаратистичке творевине. То је и атак на Резолуцију 1244 СБ.

Такође се сложио да Република Србија укине све своје преостале институције на Косову и Метохији из домена просвете, здравства, социјале и културе. У преводу то значи да директора болнице у Косовској Митровици више неће да поставља Београд него Приштина. И ово је супротно Уставу Републике Србије.

Обећао је и да се Република Србија више неће мешати на било који начин у надлежности своје јужне покрајине. И овај акт је супротан важећем Уставу Републике Србије.

Све симболе самопроглашене републике Косово заставу, химну, грб, документа се обавезао да ће уважавати.

Пристао је и да неће ометати пријем „Косова“ у бројне међународне институције и организације као што су Уједињене нације.

А његова фамозна Заједница српских општина је променила своје име, сада је само институција самоуправљања и обухвата само општине на северу Косова и Метохије без оних српских општина јужно од реке Ибар.

Формализовао је, како он каже, Српску православну цркву на Косову и Метохији као да она није „формализована“ још од времена великог везира Мехмет-паше Соколовића и његовог рођеног брата патријарха Макарија Соколовића.

Нажалост, у ове евидентне издаје јавност Србије је мало упућена. Задатак Српског националног већа Косова и Метохије је управо и тај да сходно својој традиције спречи и не дозволи да се председник Србије одрекне овог дела републике и заустави његову издају која је присутна на сваком месту и кораку у јужној српској покрајини а које овај владар чини свих 11 година своје власти. 

Како радили тако нам Бог помогао.    

Народни покрет Срба са Косова и Метохије  „Отаџбина“