Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Огромним субвенцијама страним инвеститорима Вучић уништио привреду

0

Српски покрет Двери оптужио је данас премијера Александра Вучића да је издвајањем "огромних количина новца" за субвенционисање иностраних инвеститора "уништио домаћу привреду и производњу и Србију довео до економског и социјалног колапса".

Наводећи податке синдиката по којима само пет одсто радника задржава посао након истека тих субвенција, Двери су оцениле да „Вучићево отварање нових радних места представља распродају наших вредних и квалитетних радника иностраним инвеститорима, орочену на дужину трајања субвенција“.

„Подаци синдиката недвосмислено потврдјују да Вучићев режим штити искључиво интересе крупног капитала, тајкуна, банака, ММФ-а, финансијских центара моћи, а преко грбаче народа, пљачкањем градјана, радника, лекара, просветара, војника, полицајаца, пензионера“, саопштиле су Двери.

Покрет је оценио да је председник Владе Србије „свео наше раднике на обесправљену, понижену, јефтину радну снагу“ а да је крупним капиталистима обезбедио „најповољније услове“.

„Сада је минимална цена рада у Србији најмања у Европи. Тај економски систем који се спроводи од 2000. године, обезбедјује да богати буду још богатији, док градјани и држава постају све сиромашнији“, пише у саопштењу.

Двери су навеле и да је Влада Србије у буџету за 2017. годину наменила 11 милијарди динара страним инвеститорима, „што је приближно једнако укупном буџету за Министарство здравља“.