Прочитај ми чланак

ДВЕРИ-ДСС: Вучић наложио изборну крађу – ево доказа!

0

dveri dss.2jpg

Скандалозни начин вођења и ток седнице Републичке изборне комисије потврђују сумње да је у току незапамћена изборна крађа бирачке воље грађана Србије. Изненада се појављују приговори на рад бирачких одбора са 60 бирачких места, који до јуче нису постојали!

Председник РИК захтевао је од чланова РИК да без икаквог увида у чињенице доносе одлуке пуким прегласавањем. При томе, члановима РИК се прети да, уколико приговоре не реше у року од 3 сата, ће они бити по службеној дужности усвојени без обзира на њихову формалну исправност и основаност. Закључујемо да се ради о очигледној манипулацији, кршењу закона и правила изборне процедуре, све у настојању да се опозиционим листама онемогући улазак у Народну скупштину Републике Србије, који су заслужиле вољом грађана.

Представљамо јавности конкретна бирачка места на којима је РИК поништио спроведене изборне радње, а на којима су Двери-ДСС остварили добре резултате:

Нови Београд

б.место22

6,97%

Ниш – Медијана

б.место4

7,94%

Ниш Палилула

б.место28

5,74%

Ниш Пантелеј

б.место13

5,94%

Ниш Пантелеј

б.место16

7,30%

 

 

Несумњиво се ради о лажирању резултата спроведених избора, прекрајању народне воље и потпуној деструкцији правног поретка Републике Србије.

Извор: Информативне службе Српског покрета Двери и Демократске странке Србије

ТРАЖЕ ОСТАВКУ ПРЕДСЕДНИКА РИК

Након одлуке да се пониште избори на два бирачка места у Врању и Јагодини, РИК је управо одлучио да се пониште резултати избора на још пет места – једно у Београду и четири у Нишу, тако да ће избори бити поновљени на овим бирачким местима:

– Нови Београд, бирачко место 22

– Општина Медијана у Нишу, бирачко место 4

– Општина Палилула у Нишу, бирачко место 28

– Општина Пантелеј у Нишу, бирачка места 13 и 16

Предлог да се понове избори на Чукарици, бирачком месту 59 је одбијен. РИК би требало данас до 20 сати да одлучи о око 60 приговора.

Раније данас лидери опозиционих странака су отишли у РИК са циљем да провере гласачке листиће и записнике са бирачких места.

Како сазнаје Блиц, у четвртак увече у 20х неће бити проглашени коначни резутлати избора, јер је питање шта ће бити са још 164 бирачка места где су примећене мање или веће неправилности.

Лидер Двери Бошко Обрадовић изразио је сумњу да је одлагање РИК-а да анализира 164 бирачка места намерно да би се нашао начин да се поједине опозиционе листе спусте испод цензуса, а да се напредњацима повећа број посланика.

Он очекује да ће тај проблем бити решен у наредним сатима како би се добили коначно резултати.

“Из непознатих разлога РИК одлаже анализу ових 164 бирачких места и наша оправдана сумња је да се тражи начин како да се изврши манипулација на тих 164 бирачка места да би се одређене листе спустиле испод цензуса и тиме под Донтовом систему подигао број народих посланика који припадају СНС-у”, рекао је Обрадовић.

Критике на рачун РИК-а стижу још од изборне ноћи и објављивања прелиминарних резутлата избора са озбиљним закашњењем.

Данас је Нова странка Зорана Живковића саопштила да тражи хитну оставку председника РИК-а, а Социјалдемократска странка Бориса Тадића је изнела тврдње да РИК и СНС манипулишу записницима и бирачким местима.

Опозиција је јединствена у оцени да се намерно одуговлачи са проглашењем коначних резултата избора како би се листе које су на ивици цензуса, попут коалиције ДСС-Двери и СДС-ЛДП-ЛСВ, спустиле испод 5 одсто и оставиле ван парламента.

Са друге стране лидер радикала Војислав Шешељ оптужује РИК да се ставио у функцију „извршења америчке воље“ да би омогућио поменутим листама да добију посланичке мандате у Скупштини Србије.

Председник СНС-а Александар Вучић рекао је и да напредњаци траже увид у изборни материјал уз оцене да се на РИК врши притисак.

Извор: Блиц