Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Државни врх Србије да прихвати реалност на КиМ

0

dveri

Бојкот је успео, шиптарски избори на северу КиМ су пропали, српски народ је одбацио Бриселски споразум, политика Владе Србије је доживела пораз. Позивамо Владу Србије да прихвати реалност на терену.

Годинама слушамо од разних лобиста за стварање тзв. независног Косова да је реалност да Косово и Метохија више нису српски и да не могу остати део државе Србије. Реалност је – по њима – такође тзв. независност Косова, реално је да се по Бриселском споразуму са севера КиМ повуку државне институције Србије, и да Срби изађу на шиптарске изборе и постану „Косовари”.

Међутим, апсолутни успех бојкота Тачијевих избора на северу Косова и Метохије, крах политике позивања Владе Србије да се на ове изборе изађе и пропаст Бриселског споразума – нова је реалност на терену. Зато позивамо државни врх и потписнике Бриселског споразума на челу са Николићем, Дачићем и Вучићем да прихвате ову нову реалност и повуку притиске на Србе на северу КиМ и полицијску репресију према опозиционом народном фронту на челу са Покретом Двери.

У данашњој изјави Бошко Обрадовић, члан Старешинства Двери, оценио је да никакве медијске лажи и монтирани инциденти не могу променити ову реалност. Свакоме је јасно да инцидент због кога су затворена бирачка места у Косовској Митровици нису изазвали представници кампање бојкота лажних шиптарских избора, јер је бојкот у том тренутку апсолутно успео и њима је најмање одговарало да дође до инцидената.

Очито је да су разлоге за инцидент имали најпре они чија је политка Бриселског споразума и изласка на шиптарске изборе поражена, па су оваквим потезима желели да заклоне ту истину. Зато позивамо владајући режим да призна пораз и окрене се новој реалности на Косову и Метохији.

Информативна служба Покрета Двери