Прочитај ми чланак

ДСС: Војна неутралност Србије је заједнички интерес Србије и Русије

0

Србија и Русија су стратешки партнери које вежу вековно партнерство и заједнички интереси - речено је на састанку Јединствене Русије, коју је предводио Сергеј Железњак и делегације Омладине Демократске странке Србије.

dss logo plavi

Србија и Русија су стратешки партнери које вежу вековно партнерство и заједнички интереси – речено је на састанку Јединствене Русије, коју је предводио Сергеј Железњак и делегације Омладине Демократске странке Србије.

На састанку у седишту Јединствене Русије у Москви истакнуто је да постојећа одлична сарадња може бити додатно продубљена и потврђен заједнички став да је важно да земље на Балкану, а посебно Србија и Црна Гора, остану војно неутралне.

Делегација Демократске странке Србије је истакла да странка припрема Закон о војној неутралности, који ће до краја године бити упућен Народној скупштини на усвајање, а којим би се учинио важан корак ка признатој и гарантованој војној неутралности Србије. ДСС је домаћинима изнео своје надање да ће за усвајање тог закона добити подршку странака које декларативно подржавају војну неутралност Србије и да ће он да буде донет у Народној скупштини.

Делегација Демократске странке Србије присуствовала је у Москви конгресу Омладине Јединствене Русије, а уприличен је састанак и са њеном председником Денисом Давидовом. Приликом посете Москви, а у оквиру сарадње које имају две странке, организован је и сусрет у Државној Думи са Сергејом Поспеловом.