Прочитај ми чланак

ДСС: Србија да упита НАТО да ли подржава војни споразум Албаније и Косова

0

dsss(Бета)

Заменик председника посланичке групе ДСС у Скупштини Србије Јован Палалић оценио је да је војни споразум Косова и Албаније опасан по безбедност Србије.

Он је у Скупштини Србије на почетку данашње расправе затражио од Владе Србије и Министарства одбране да поставе питање НАТО пакту да ли подржава споразум пошто је Албанија чланица тог војног пакта.

Палалић је истакао да тај споразум омогућава да оружане снаге Албаније бораве на Косову и питао да ли то значи да ће моћа да бораве и на северу Косова и заврше онај посао који косовске снаге не могу.

„Крајње је време да Влада Србије и Министарство одбране поставе питање НАТО пакту да ли Пакт подржава споразум Албаније и Косова и да ли поштује територијални интегритет, сувереност и војну неутралност Србије“, казао је Палалић.

Он је оценио да такав споразум није могао да буде потписан без сагласности НАТО пакта и запитао какву то поруку НАТО шаље Србији.

Палалић је подсетио да је генерални серкетар НАТО пакта Андрес Фог Расмусен недавно казао да будућност Србије види у том пакту.

„Да ли ће због таквог понашања бити преиспитан обим учешћа Србије у Партнерству за мир“, питао је Палалић.