Прочитај ми чланак

ДСС: Рећи народу истину и расписати референдум о уласку Србије у ЕУ

0

dss srbija

Крајње је време да председник Републике Србије и председник Владе престану са кукавичким лагањем грађана и отворено кажу да су услови за пријем у Европску унију сагласност за независност Косова и пријем у УН по принципу „две Немачке“, прекид пријатељских односа са Русијом и улазак у НАТО. Крајње је политички неодговорно и неморално да упорним демантовањем чињеница обмањују јавност, а да се истина свакодневно чује од европских званичника.

Ту истину је поновио и известилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер, јасно рекавши да Србија мора да са Косовом закључи правно обавезујући споразум о уређењу добросуседских односа, да своје односе са Русијом мора у потпуности да усклади са политиком ЕУ и да сарадња и организовање војних вежби са руском војском „није добар сигнал“. Отворено и крајње дрско, а без икакве реакције актуелне српске власти, Мекалистер је замерио Србији што је угостила руског председника Путина, и тиме „пожелела добродошлицу особама које нису добродошле у ЕУ“.

Да актуелна српска власт и мало држи до грађана Србије она би престала са квазипатриотском реториком и лагаријама, поштено их обавестила о условима који су пред Србију постављени и расписала референдум о уласку Србије у Европску унију.

Настави ли садашњим путем издаје српских државних и националних интереса исписаће најсрамније странице српске историје и остати записана као политичка клика која се из властитих интереса одрекла дела српске територије и народа и избрисала Србију са списка политички и економски слободних, суверених земаља.

(ДСС)