Прочитај ми чланак

ДСС не би никада ушла у коалицију са СНС

0

sanda na n1

Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић изјавила је данас у Чачку да та партија никада не би направила постизборну коалицију са Српском напредном странком (СНС) због супротности њихових страначких политика.

Рашковић Ивић је на конференцији за новинаре у просторијама градског одбора ДСС-а навела да је Српска напредна странка „продала Косово“ и да се „екстремистички поставља и кличе да ЕУ нема алтернативу“.

„СНС нас пузећи уводе у НАТО, увели су НАТО у Србију, држе се Динкићеве доктрине 10.000 евра страној фирми по радном месту. Ми се залажемо да се те паре дају пољопривредном домаћинству или малим средњим предузећима, а не странцима и да се распише референдум у Србији да ли су градјани за улазак у ЕУ и НАТО“, казала је Рашковић Ивић.

Према њеним речима, СНС се понашала „нечасно, недостојанствено, предаторски“ према ДСС-у.

„СНС је направила неколико удара на ДСС покушавши да је подведе као свој привезак, али то им није успело. Покушали су кадровски, финансијски, лажима, није им то успело“, рекла је Рашковић Ивић.

Одговарајући на питање шта мисли о српском премијеру и лидеру СНС-а Александру Вучићу, председница ДСС-а је оценила да је његова позитивна особина што има много радне енергије, али да је и „страшно сујетан, нарцисоидан и да сваку критику опозиције схвата лично“.

„Лично му замерам што нема никаквог радног стажа, осим у политици и да у својој струци није оставио никада никакав траг, иако је био одличан студент. Сматрам да то није добро и да људи треба да се остваре пре свега на професионалном и стручном нивоу и да онда могу, са једним бољим разумевањем функсионисања друштва и државе, да удју у полтику“, рекла је Рашковић Ивић.

Говорећи о лидеру Српске радикалне странке (СРС) Војиславу Шешељу, она је рекла је да, иако има теоријски сличне политичке ставове као ДСС, није прихватљив као политички партнер због „себе самог“.

„Шешељ је неаутентичан. Увек је био човек који је кварио посао опозицији, био је увек омиљени опозиционар прво Слободана Милошевича, а сада Александра Вучића. Он је постао потрчко свог потрчка. Тек у последња два, три дана Шешељ критикује Вучићеву политику, до сада су његове критике углавном биле усмерене на Томислава Николића и мене“, рекла је Рашковић Ивић.

ДСС на републичке изборе излази у коалицији са Дверима, а на локалне изборе у Чачку у коалицији са Социјалистичком партијом Србије и Јединственом Србијом.

 

Бета