Прочитај ми чланак

ДСС и ДВЕРИ: Повући предлог за оснивање фонда за Балкан

0

Демократска странка Србије и Покрет Двери затражили су да се из скупштинске процедуре под хитно повуче предлог Споразума о оснивању Фонда за западни Балкан, јер то, сматрају, представља још један корак ка признавању независности Косова.

Фото: А.С.

Фото: А.С.

Шефица посланичке групе ДСС-а Санда Рашковић Ивић каже да Србија има довољно иницијатива којима може да се оствари размена студената, професора, технологија и економије и да је тај споразум непотребан.

„Сматрамо да је то једна велика превара која служи за то да би се Косово приближило независности. Предлажемо да се из скупштинске процедуре под хитно повуче предлог“, рекла је Рашковић Ивић новинарима у парламенту.

Навела је да су чланице тог Фонда Албанија, Македонија, Црна Гора, БиХ, Србија и Косово са звездицом, „која има тенденцију се брзо изгуби“.

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић сматра да Влада Србије предлогом споразума о оснивању фонда за западни Балкан проширује своје активности „саучествовања у формирању независности Косова и на учешће у формирању велике Албаније“.

Обрадовић је истакао да Скупштина Србије не сме бити простор за албанске претензије и тврди да је „влада спремна на све да би угодила Европској унији“.