Прочитај ми чланак

ДС: Откривена изборна крађа звана „бугарска воз“

0

aleksandra jerkov

Портпаролка Демократске странке Александра Јерков изјавила је вечерас да је избор обележио велики број неправилности и изборне крађе на великом броју гласачким места.

„На надлежнима је да утврде који број гласова је украден“, рекла је Јерков на конференцији за новинаре у изборном штабу ДС.

Она је навела да је коначно разоткривен систем крађе познат као „бугарски воз“ по коме гласач добије попуњен листић испред бирачког места, убаци га у кутију, изађе с празним листићем, чиме доказује како је гласао онима који су му дали новац.

Осим тих кружних листића који су се појављивали на многобројним местима, Јерков је указала и на то да је цела Србија путем друштвених мрежа имала прилику да види градоначелника Београда Синише Малог како убацује свој глас у кутију која није запечаћена и у њој се не налази контролни листић.

Она је истакла и да се Испред бирачких места налазио и велики број активиста различитих странака и људи који су застрашивали бираче и куповали гласове, као и да ДС захтева од надлежних органа да утврде ко је у питању, преноси репортер „Блица“ са лица места.

(Блиц)