Прочитај ми чланак

ДС: Конгрес СРС у Хртковцима показује да политички екстремизам има заштиту

0

Демократска странка (ДС) саопштила је данас да је одржавањем Конгреса Српске радикалне странке (СРС) у Хртковцима упућена порука свим демократски оријентисаним градјанима са хуманистичким идејама да је Србија у 21. веку земља у којој политички екстремизам има политичко покровитељство и институционалну заштиту.

„У ситуацији када је простор за другачије мишљење и алтернативу брутално сужава, на политичкој сцени се уступа место да Војислав Шешељ несметано заступа опскурне, фашистичке идеје“, наведено је у саопштењу ДС.

У ДС се питају колико су се данас у Србији удаљили нормативно и стварно „када се допушта разапињање шатре и отворен микрофон правоснажно осудјеном лицу које је разапињало своје неистомишљенике претњама и увредама“.

Указују и да власти у Србији није стало до прогреса, демократске трансформације друштва, мира и сарадње и раскида са прошлошћу о чему говори, како је наведено, „однос према негацији и саме могућности да се нормалност и толеранција успоставе, што јесте Војислав Шешељ и његова политика“.

„Будућност Србије данас је заробљена на једном приватном поседу, остављена да њоме рукује осудјеник на пиру којим се велича злочин и учињено зло“, наводи се у саопштењу и указује да „власт то не сматра поводом за примену закона“.

ДС је позвала градјане, „који желе другачије сутра“, да се вечерас окупе испред Теразијске чесме у Београду и „изборе за вредности које гарантују бољитак“.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!