Прочитај ми чланак

Све већ договорено, Вучић пушта РС низ воду: Дан након што нас прогласе за геноцид

0

Синоћни нови, отужни игроказ уставокршитеља Александра Вучића требало би да забрине све Србе, а нарочито оне из Републике Српске.

У Вучићевом игроказу учествује и руководство РС, које ће диктатор из Београда без проблема предати на тацни када то буде дошло на ред у замену за још неки месец опстанка на власти.

Вучић је синоћ, случајно или не, признао да ће резолуција о Србима као геноцидном народу бити усвојена, а управо ће она бити „оправдање“ за фактичко укидање Републике Српске.

Он је изјавио да ће дан након што Србе прогласе за геноцидан народ, наложити да сви Срби у земљи и региону истакну српску заставу!?!

Исти рецепт је до недавно примењивао на северу Косова и Метохије и знамо како се та прича завршила. Сада се издајнички сценарио са Космета сели у Републику Српску. Што веће истицање застава – то већа издаја. Могу и некрофилске церемоније о сећању на српске жртве и нарицање над српском судбином, коју је управо спровела издајничка политика домаће УДБА државе (у служби глобалне дубоке државе).

Дакле, након повратка из Париза где је частио Емануела Макрона са пола Србије, а договрио торбице Луи Витон од Скаја, Александар Вучић зна и исход резолуције о Сребреници. Али не треба се бринути, он Додик и Дачић ће се борити до последњег даха.

На помоћ Русије се више и не рачуна, нарочито након одлуке да набавимо француске „рафале“, али и чињенице да смо само у марту уплатили помоћ Украјини у износу од 32,4 милиона евра. Наравно, ни један режимски медиј то није објавио.

Макрон је у Паризу Вучићу јасно ставио до знања да Србија мора да престане да се противи уласку Косова у међународне организације. Савет Европе је сада актуелан, али на ред долазе и Интерпол, ОЕБС и вероватно већ ове године кандидатуре Косова за чланство у НАТО и ЕУ.

Напоменуо му је и случај „Бањска“ и Милана Радоичића, али више као подсетник да пусти Косово у све међународне организације. То што ће у јавности Вучић да се представља као борац против те одлуке – Западу није важно. Једино исход.

Вучић ће дати све, не од себе, већ од Србије, да га не повежу са Радоичићем и зато крећу, како он каже, тешки месеци за Србију, а заправо финализација издаје Космета и Републике Српске.

Иако се у режимским медијима ствара спин како је Косово најважније питање Србије, јасно је да оно то – није! Споразум о нормализацији односа (француско-немачки) је то питање решио. У току је спровођење, а сам Вучић је јавно у Паризу признао да је Србија до сада спровела три ставке споразума, иако овде јавност и даље залуђује како ништа није потписао.

У исто време, Кристофер Хил газдује у Скупштини Србије, али то многим националистима на папиру уопште не смета. Јер, најважније је да прозапдна опозиција не дође на власт у Београду. Они би признали геноцид у Сребреници и издали Космет. А не, чекај мало…