Прочитај ми чланак

ДРУГОСРБИЈАНСКИ ДАНАС ПРИЗНАО: И радикали и Двери-ДСС прелазе изборни праг (АНКЕТА)

0
Navijaci Radikali miting srbin.info nenad zlatanovic2

ФОТО: Србин.инфо – Ненад Златановић

Како пише другосрбијански дневник Данас иако би владајуће страначке коалиције предвођење СНС и СПС добиле највише гласова на републичким изборима заказаним за 24. април, патриотске листе, Двери-ДСС и СРС су успону и улазе сигурно у будућу парламент Србије. 

По том предизборном истраживању, којег су спровели поменути београдски дневник и маркетишка агенција ПроПозитива изборни праг прелази још и коалиција ЛДП-СДС-ЛСВ (Јовановић-Тадић-Чанак), а близу изборног прага је изборна листа Доста је било – Саша Радуловић и ДС.

На основу предизборног расположења грађана Србије реализовано путем телефонске анкете на узорку од 1200 испитаника, мереног око 25 дана пре избора, (пре ослобађајуће пресуде за лидера радикала др Вијислава Шешеља) напредњаци су победници су избора 24. априла, али у Скупштину Србије највероватније осим СПС-ЈС улазе пет или шест или седам коалиција.

Дакле, по овом истраживању за СНС би гласала половина опредељених бирача, за Дачића 12 посто, следе пет коалиција којима би у овом тренутку гласове дало пет до седам посто опредељених грађана: Шешељ, ДСС- Двери и тројац Тадић, Чеда и Ненад Чанак. Око изборног прага клацкају се Демократска странка и „Доста је било“. За све остале партије и коалиције 25 дана уочи избора гласало би око три посто. Изборни праг, када би то било могуће, прешли би и они који најављују поништавање бирачког листића („бели листићи“).

ОПРЕДЕЉЕНИ

Aлександар Вучић, Србија побеђује

52,4

Ивица Дачиц, СПС и ЈС, Драган Марковић Палма

12,3

Двери и ДСС, Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић

7,4

Борис Тадић, Чедомир Јовановић, Савез за бољу Србију, ЛСВ

7,3

Др Војислав Шешељ, СРС

6,5

Доста је било, Саша Радуловић

5,7

За праведну Србију, Демократска странка (Нова, ДСХВ, ЗЗС)

4,6

Остале странке

3,6

НЕОПРЕДЕЉЕНИ И AПСТИНЕНТИ

Поништио бих листић

6

Неодлучан сам

47,2

Не желим да кажем

21,8

Не бих излазио на изборе

25

* Истраживање је реализовано путем телефонске анкете на узорку од 1.200 испитаника.

 
Извор: danas.rs; Србин.инфо