Прочитај ми чланак

Дритан поручио Милу: Имаш рок од 20 дана…

0

Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић саопштио је данас да је за председника Црне Горе Мила Ђукановића питање "шта је градио на дивље" и истакао да он има рок од 20 дана да поруши нелегално подигнуте објекте и тако помогне грађевинској инспекцији.

Абазовић је то казао одговарајући на питања новинара након потписивања Меморандума за валоризацију Аеро парка Беране.

FOTO: Youtube

„Предузели смо велику акцију рушења нелегалних објеката широм Црне Горе. Јуче су рушени објекти у Утјехи. Биће таквих интервенција и у другим деловима државе. Рушили смо базе за нелегалну експлоатацију шљунка. Мене људи именом и презименом не интересују. Да ли је власник објекта Мило Ђукановић, Дритан Абазовић или не знам ко“, рекао је Абазовић.

Инспекција, каже, мора да поступа у складу са законом.

„Шта је чекала до сад, није питање за мене. Све што сам нашао, покушао сам у најбржем року да решим. Рачунајући и корумпиране људе унутар јавне администрације. Да је донела Решење пре избора председничких, рекли би намерно због председничких избора. Сад пре парламентарних. Ми смо свака два мјесеца у изборима“, казао је премијер.

Приметио је да ништа не би могло да се ради ако би се водило том логиком.

„Питање није за владу, нити за Министарство екологије и просторног планирања. Питање је за Ђукановића шта је градио на дивље“, рекао је Абазовић.

Он је то рекао одговарајући на питање новинара зашто се до сада чекало на Решење Урбанистичко-грађевинске инспекције да Ђукановић сруши своје нелегалне објекте у Кочанима код Никшића, као и да ли то има везе са предстојећим изборима (парламентарни избори 11. јуна), те да ли ће се тако поступити и у случају бившег председника Општине Будва Марка Царевића.

Урбанистичко-грађевинска инспекција Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма на чијем челу се налази министарка Ана Новаковић Ђуровић, донела је јуче Решење којим се наређује одлазећем председнику Милу Ђукановићу да поруши два нелегално изграђена објекта у КО Кочани у Никшићу.

„Ђукановићу се наређује да поруши нелегално изграђене објекте у Кочанима, у супротном ће то учинити држава“, наводи се у решењу у којем је назначен рок за извршење наредбе у трајању 20 дана од дана пријема Решења.

Ако Ђукановић не сруши објекте у предвиђеном року то ће учињети држава о његовом трошку.
Абазовић је новинарима у Беранама казао да Ђукановић има 20 дана да нелегалне објекте уклони и на тај начин помогне грађевинској инспекцији.

„Да не излазимо на терен и рушимо. Има могућност да сам то уклони као неко ко је сад одговоран грађанин“, рекао је Абазовић, пренеле су подгоричке Вијести.