Прочитај ми чланак

Дритан показао фотографију Мила са шкаљарцима с поруком: Ником не остајем дужан

0

Премијер Дритан Абазовић је на саслушању на Одбору за безбедност показао фотографију на којој се наводно види председник Мило Ђукановић са члановима шкаљарског клана.

С обзиром на то да седници на којој је требало да буде саслушано осам челника безбедности, тужилаштва и министарстава, а недостају четворица, ДПС је тражио да се саслушање одложи. Зато је председник Одбора Милан Кнежевић дао паузу од пола сата како би постигли договор.

“Украо је цигаре онај ко је навикао да их краде, спреман сам да за оно што изнесем и да одговарам. Не дај боже да немамо подршку међународне јавности иначе бисмо били заборављени”, казао је он.

Након тога показао је фотографију на којој је наводно председник Мила Ђукановић са члановима шкаљарског клана.

„Брат Абаз не остаје ником дужан, није братски. Ко су два врло позната, нажалост, један више није међу живима, други је у затвору, рећи ћу вам имена и презимена и сачекајте, ја сам очекивао да крене кампања. Врло сам добро препознао о чему се ради. Хоће ли правда да закуца на врата, то ћемо тек да видимо. Ево вам га Мило Ђукановић са шкаљарцима. Зоран Мрваљевић звани Мрва и господин други који није међу живима, а који је добро познат. Тако да сачекајте фото сешн и знајте да има попа и над попом“, казао је он.

Тражио је да га саслушају и о шверцу цигарета и о руском утицају.

„Мени одговара да све буде јавно. Још нисмо ослободили наше институције, то да буде јасно“, казао је он.

Посланик ДФ-а Андрија Мандић поручио је да не беже ни од чега.

„Али можда би било мало више витешки да сачекамо, да имамо потпуну размену аргмената. Изнели сте опасну оптжубу, да они који нису дошли нису имали храбрости да се сучеле с Вама. Једва чекам да покажете и остале фотографије. Желим да коригујем свој предлог, а председавајући нек процени да ли саслушати данас Абазовића“, казао је Мандић.

Посланик Демократске Црне Горе Драган Краповић рекао је да се мора поштовати презумпција невиности.

“Суд ће дати задњу реч. Волио бих да ово саслушање иде како је договорено“, казао је он.

Посланик Грађанског покрета УРА Милош Конатар казао је да ће увек бити овдје, те да немају шта да крију.

Посланик Предраг Бошковић казао је да разуме потребу премијера Абазовића да повисујући тон саопшти своје виђење, али да би прича била потпуна, да на саслушању треба да буду и Коњевић и Кентера.

„Не бежимо ни од чињеница, ни од аргумената, ни од истине, само од политизације и једностране приче и због тога је неопходно да сви буду присутни, да јавност може да чује све аргументе“, казао је Бошковић.

„С обзиром на то да овде постоји реална опција да ви као представници ДПС-а заједно са идеолошки блиским редставницима странака у Одбору напустите седницу и да имамо проблем са кворумом, даћу паузу пола сата да видимо можемо ли да изађемо на крај са овом ситуацијом или не, ако не, донећемо одлуку заједно.

У току је седница Одбора за безбедност и одбрану на којој је требало да буду саслушани челници Владе, полиције, Агенције за националну безбедност (АНБ) и тужилаштва поводом, како је саопштено, актуелних дешавања у безбедносном сектору, са освртом на евентуални шверц цигарета, и области међународне дипломатије.

Најављено је саслушање премијера Дритана Абазовића, министара спољних, унутрашњих послова и одбране Ранка Кривокапића, Филипа Аџића и Рашка Коњевича, директора Управе полиције Зорана Брђанина, бившег вршиоца дужности (в.д.) директора АНБ-а Сава Кентере. Најављено је саслушање и в.д. врховног државног тужиоца Маје Јовановић и главног специјалног тужиоца Владимира Нововића.

Међутим, седници не присуствује представник Агенције за безбедност због смене директора, министар одбране Рашко Коњевић због учешћа на састанку у Бриселу, као ни директор Управе полиције Зоран Брђанин кога мења Дејан Кнежевић.

Министар Кривокапић такође није на саслушању због обавеза.

Због тога је посланик ДПС-а Предраг Бошковић тражио да се седница одгоди како би јој присусвовали сви за које је постигнута сагласност на претходној сједници.

Кнежевић је казао да не може да искоординира путовања када заказује седнице.

Посланик Мевлудин Нухоџић такође је за то да се договори термин када могу доћи сви.

„Од осам позваних, овдје су само три особе, премијер, врховни државни тужилац и главни специјални тужилац“, казао је Бошковић.

Премијер у техничком мандату Дритан Абазовић казао је да је спреман да га данас саслушају и да то треба урадити.

„Ја сам дошао и молим вас да ме саслушате данас. Придружићу се кад буду овде и остали. Ја мислим да дијалог избегавају они који су желели да направе ову конструкцију. Немам ја ништа против тога, али је добро да оно што ја кажем данас води до њих, тако да, не да сам релаксиран и спреман за дијалог, него у ноћ, у поноћ, нема битније теме. Они су хтели да направе да то води до неког другог. Нека тужилаштво ради свој посао, ви треба да чујете неке ствари“, казао је он.

Абазовић је замолио да се његово саслушање одржи јер јавност треба да га чује.

„Али ако ми треба да одлажемо јер је неко направио стратегију. Ви можете да одложите, али ја ћу одмах обавестити јавност“, казао је он.

Председник Одбора Милан Кнежевић казао је раније да ће заказати седницу тог скупштинског тела поводом “недавног хапшења црногорских држављана, међу којима је један високи функционер Министарства спољних послова, забране уласка амбасадора Србије у Црну Гору и још 28 страних држављана, протеривања руских дипломата”.

“Седницу ћу заказати због конфузних и контроверзних информација које долазе од званичних органа Владе и Специјалног државног тужилаштва, уз наглашени наратив да је угрожена безбедност државе”, навео је Кнежевић у саопштењу.